В Міноборони Великої Британії допустили передачу Україні крилатих ракет Storm Shadow
Категорія
Україна
Дата публікації

В Міноборони Великої Британії допустили передачу Україні крилатих ракет Storm Shadow

В Міноборони Великої Британії допустили передачу Україні крилатих ракет  Storm Shadow
Джерело:  online.ua

Очільник Міноборони Великої Британії Бен Воллес допустив передачу Україні крилатих авіаційних ракет Storm Shadow. 

Джерело:  Times Radio

Що відомо про можливість отримання Україною крилатих ракет Storm Shadow

Я не збираюся займатися припущеннями про постачання видів озброєнь. Росія хотіла б знати, які види зброї ми можемо передати Україні, щоб підтримати її. Ми обговорюватимемо це з українцями на основі їхніх потреб та технічних можливостей, - зазначив Воллес.

За словами керівника Міноборони Великої Британіі, ймовірне постачання Україні американських ракетних комплексів Patriot стане важливим моментом у війні.

Storm Shadow (SCALP EG) - франко-британська авіаційна крилата ракета класу "повітря - земля". Призначена для знищення важливих стаціонарних цілей, які добре захищені засобами протиповітряної оборони.

Ця ракета може використовуватися в будь-який час доби, складних метеоумовах та при застосуванні противником засобів радіоелектронної протидії.

Дальність її польоту складає понад 250 кілометрів, а висота 30-40 м. Втім, є й різні модифікації цієї ракети в залежності від яких характеристики можуть різнитися.

Між тим видання   Bloomberg, із посиланням на військових експертів, у своєму матеріалі зазначає, що зимовий період та погіршення погодних умов, а також створення окупаційною армією РФ потужної лінії оборони на окупованих українських територіях уповільнило темпи просування як українських, та і російських військових, але інтенсивність бойових дій при цьому не зменшилась.

Аналітики, на яких посилаються автори матеріалу зазначають, що ініціатива у розв'язаній Кремлем злочинній війні проти України залежатиме від того, хто першим отримає більше ракет та снарядів.

Співрозмовники видання, близькі до кремлівських кол та представників Міноборони РФ зазначають, що наразі командування окупаційної армії протягом зими найбільше турбуватиме утримання власної лінії оборони.

У Путіна побоюються, що постачання боєприпасів та зброї були надто повільними, щоб російські сили утримали свої позиції.

У Путіна побоюються, що постачання боєприпасів та зброї були надто повільними, щоб російські сили утримали свої позиції, - зазначають автори матеріалу.

Згідно з листопадовим звітом Королівського інституту об'єднаних озброєнь, британського аналітичного центру, обидві сторони час від часу випускали понад 24 тисячі артилерійських снарядів на день, а також десятки дефіцитних ракет великої дальності, ударних безпілотників та засобів протиповітряної оборони.

Висока скорострільність артилерії є "набагато більшим споживанням, ніж могли б витримати збройні сили НАТО, - зазначає один з авторів звіту Нік Рейнольдс.

У матеріалі видання наголошується, що наразі українські військові зіткнулись із дефіцитом боєприпасів для танків, оскільки виробничих ліній для автомобілів радянських моделей не вистачає

Тим часом у Москві є побоювання, що її збройні сили витрачають занадто багато ресурсів, які важко поповнити, без особливого ефекту і без чіткої стратегії для перемоги у війні. І це попри те, що російські сили поступово набирають обертів у районі міста Бахмут на сході України, Донбасі, а заводи зброї працюють цілодобово, - підкреслюють автори матеріалу.

Президент Володимир Путін цього місяця скасував свою щорічну прес-конференцію, що кілька офіційних осіб, які працюють у Кремлі або близьких до нього, назвали свідченням того, що він визнає відсутність досягнень, про які можна було б повідомити.

На думку старшого російського офіцера у відставці та військового аналітика, який попросив не називати його імені, якщо союзники України продовжать чи збільшать постачання зброї, російським силам буде дуже важко уникнути подальшого виведення військ.

Армія США заявила, що збільшить виробництво 155-мм артилерійських снарядів до 20 тисяч на місяць з 14 тисяч на весну і до 40 тисяч на місяць до 2025 року.

За оцінками Україна використовує вже близько 100 тисяч снарядів на місяць.

За оцінками RUSI, російські сили випускають у середньому 20 тисяч артилерійських снарядів на день, а Україна - 4 тисячі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?