В Міноборони Великої Британії обіцяють до літа передати Україні танки
Категорія
Україна
Дата публікації

В Міноборони Великої Британії обіцяють до літа передати Україні танки

В Міноборони Великої Британії обіцяють до літа передати Україні танки
Джерело:  online.ua

За словами міністра оборони Великої Британії Бена Уоллеса, Україна до літа отримає британські танки  Challenger 2. 

Джерело:   Sky News

Україна до літа має отримати танки від Великої Британії

Це буде до початку літа або в травні. Ймовірно, ближче до Великодня, -зазначив Уоллес.

У Британії Великдень цього року буде відзначатися 9 квітня.

При цьому міністр додав, що з міркувань безпеки він не може повідомити графік навчання українських військ використання танків, повідомивши, що навчання розпочнуться з навчання індивідуальному управлінню машинами, а потім перейде до ведення бою в строю.

Між тим молодший міністр у справах Збройних сил та ветеранів Британії Джеймс Хіпі зазначив, що присутність бойовиків терористичної ПВК "Вагнера" на війні в Україні свідчить про великі проблеми в російській армії.

Присутність ПВК "Вагнера" на передовій на Донбасі явно свідчить про те, наскільки погані справи у президента РФ Володимира Путіна та російських Збройних сил, - зазначається у заяві Хіпі.

Представник Шотландської національної партії Дейв Дуган спитав Хіпі, чому уряд надав заморожені активи голові групи ПВК "Вагнера" Євгену Пригожину.

За словами Дугана, кошти були розморожені, щоб він міг порушити справу проти британського журналіста. Хіпі не зміг дати відповіді на це питання та переадресував це питання до Мінфіну Британії.

 Мінфін Великобританії розглядає можливість внесення змін до санкцій, які дозволили засновнику ПВК "Вагнера" Євгену Пригожину, попри санкції подати до суду на британського журналіста-розслідувача Еліота Хіггінса.

Сполучені Штати запровадили санкції проти приватної військової компанії Росії "Вагнера". При цьому Вашингтон визнав ПВК міжнародною злочинною організацією.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?