В Міноборони заявили про стримування наступу окупантів на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

В Міноборони заявили про стримування наступу окупантів на Донбасі

В Міноборони заявили про стримування наступу окупантів на Донбасі
Джерело:  online.ua

Спікер Міноборони Олександр Мотузяник під час брифінгу зазначив, що ситуація у зоні бойових дій на Донбасі залишається складною, проте контрольованою.

Джерело: "Укрінформ"

ЗСУ стримують наступ окупантів на Донбасі 

Окупаційні війська рф ведуть інтенсивний вогонь уздовж лінії зіткнення та у глибині оборони наших військ в Луганській і Донецькій областях. Обстановка залишається складною, водночас Збройні сили України її контролюють та знають про плани ворога. Противник активізувався на Лиманському, Сєверодонецькому, Бахмутському, Курахівському та Авдіївському напрямках. Основна мета – оточити наші війська в районах Лисичанська і Сєвєродонецька та вийти на адмінкордон Луганщини, - зазначив Мотузяник.

Він наголосив, що у напрямку Слов'янська українські військові героїчно стримують потужне вороже угруповання.

Ворог намагається здійснити перегрупування своїх підрозділів і активізувати наступ у напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов’янськ.

На Лиманському напрямку українські захисники протидіють спробам противника витіснити наші війська з північно-західної та південно-східної частини Лимана і розвинути наступ на Слов’янськ. Аби наростити спроможності загальновійськових підрозділів тамтешнього російського угруповання, прогнозується застосування окупантами зі складу 90 танкової дивізії бойових машин підтримки танків “Термінатор, - повідомив речник Міноборони.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Мотузяник зазначив, що на Сєвєродонецькому напрямку сили оборони України відбивають атаки окупантів на напрямках Щедрищеве – Сєвєродонецьк, Осколонівка – Борівське та Нижнє – Тошківка. На Бахмутському українські війська під вогнем ворожої артилерії і ударами авіації стримують наступальні дії загарбників в районі Комишувахи.

На Авдіївському напрямку українська армія відбиває наступ противника у напрямках Новоселівка Друга – Красногорівка та Новобахмутівка – Красногорівка.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?