В МВФ повідомили невтішні для України новини
Категорія
Економіка
Дата публікації

В МВФ повідомили невтішні для України новини

В МВФ повідомили невтішні для України новини
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Міжнародний валютний фонд підтвердив прогрес України у впровадженні реформ, однак не зміг назвати точної дати для узгодження нової трирічної програми розширеного фінансування. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

За словами речника установи Джеррі Райса, йдеться про трирічну програму EFF на 5,5 мільярда доларів США.

"Наразі відбувається дуже активний діалог. Конструктивні дискусії тривають", - зазначив він.

Утім, Райс не зміг відповісти, коли саме рада директорів МВФ може розглянути питання щодо співпраці з Києвом.

Він лише пояснив, що існує п'ять головних питань договору. Серед них — боротьба проти корупції, розвиток верховенства права, створення конкуренції, відкритих ринків, стабільної фіскальної політики й посилення незалежності Нацбанку. Окремим пунктом виділяється зниження впливу олігархів.

Переговори Києва з фондом тривають вже багато місяців. Новий склад Кабміну почав роботу в цьому напрямку у вересні 2019 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, український прем'єр-міністр Олексій Гончарук у січні під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі зустрівся з директоркою-розпорядницею МВФ Кристаліною Георгієвою. Він високо оцінив цей контакт і назвав буквально дуже класним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?