В МВС працюють над законом про зброю - що необхідно знати
Категорія
Політика
Дата публікації

В МВС працюють над законом про зброю - що необхідно знати

В МВС працюють над законом про зброю - що необхідно знати
Джерело:  online.ua

У Міністерстві внутрішніх справ заявили про готовність розробити єдиний закон про зброю, щоб вдосконалити контроль за її обігом в Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

За словами заступника міністра Сергія Гончарова, відомств може працювати під час створення документу з іноземними партнерами та використати закордонний досвід.

"Документ повинен бути з чітким визначенням дефініцій. Адже одним із ризиків є питання нормативної невизначеності. Ми повинні створити чіткі правила гри, тоді нам буде простіше дотримуватися контрою за цими правилами", - підкреслив він.

Посадовець вважає, МВС наразі формує політику у напрямку протидії злочинності та захисту державного кордону.

"Ми підтверджуємо свою готовність виступити лідером та координатором у міжнародному проєкті контролю обігу зброї. Для нас необхідним є комплексний підхід за всім життєвим циклом зброї: від моменту її створення до моменту виведення з обігу та утилізації", - резюмував Гончаров.

Як повідомляв ONLINE.UA, у жовтні новий очільник Національної поліції Ігор Клименко прокоментував можливість легалізації такого суперечливого моменту для суспільства, як вогнепальна зброя. Перш за все він вважає, що необхідно вилучити усі нелегальні зразки, які курсують у населення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?