В МВС пригрозили п'яним водіям посиленим покаранням
Категорія
Політика
Дата публікації

В МВС пригрозили п'яним водіям посиленим покаранням

В МВС пригрозили п'яним водіям посиленим покаранням
Джерело:  online.ua

У Міністерстві внутрішніх справ пригрозили новим покаранням за п’яне водіння в Україні, випадки якого реєструють сотнями тисяч на рік. Заступник міністра Антон Геращенко стверджує, що існують, зокрема, тисячі невиявлених інцидентів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ефір телеканалу “Україна 24”.

Посадовець пояснив, про що саме йдеться у новому законопроєкті міністерства.

“Я б хотів розповісти про новий законопроєкт. Минулого року 129 340 разів українські водії сідали за кермо п'яні, це було встановлено патрульною поліцією. Скільки мільйонів разів українські водії сідали за кермо в нетверезому стані, а ми цього не змогли помітити? Хтось тихенько проїхав додому п'яний. З цих 129 340 осіб найагресивнішими негідниками були ще 9 456, це люди, які сіли за кермо в нетверезому стані повторно. І після того, як їх впіймали, ще 7 904 людини сіли за кермо в нетверезому стані втретє”, - пояснив Геращенко.

МВС виступило за доповнення законодавчої ініціативи новою мірою покарання в нетверезому стані.

“Законопроєкт 2695, який розглядатиметься у вівторок, поставить крапку в цьому питанні. Річ у тому, що зараз досить великий штраф 10 200 грн, повторно — 20 400 грн. Але це не зупиняє негідників, вони знову і знову сідають за кермо в нетверезому стані. Ми запропонували в законопроєкті, щоб за повторність був адміністративний арешт, суддя зможе взяти таку людину і сказати: ні, друже, ти не будеш їздити п'яним, якщо ти другий, третій раз сідаєш, у тебе буде можливість сісти на 10 діб і подумати”, - наголосив заступник Арсена Авакова.

Він також звернув увагу на проблему порушників, які не тільки не бачать нічого протизаконного та неправильного у своїх вчинках, але й готові вихвалятися скоєним.

“На сьогодні деякі покидьки сідають за кермо, їдуть 200 км/год, після цього викладають в Інстаграм і Фейсбук, що “я порушив, штраф 510 гривень за перевищення”, а якщо відразу заплатити — 255 грн. Є покидьки, які публікують: “Я сьогодні порушив п'ять разів, заплатив 1200 грн, однак буду порушувати”. У перспективі пропонуватимемо забирати права у людей, які систематично перевищують швидкість на 50 км/год і більше. Це вбивці на дорогах”, - оголосив Геращенко.

Як повідомляв ONLINE.UA, на сайті Верховної Ради зареєстровано законопроєкт про подвійне громадянство України. Документом пропонується внести зміни до закону "Про громадянство", щоб українці мали право отримувати громадянство іноземної держави без втрати громадянства України, а іноземці могли отримувати громадянство України без відмови від громадянства своєї країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?