В МВС розкрили особу луцького терориста - що про нього відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

В МВС розкрили особу луцького терориста - що про нього відомо

В МВС розкрили особу луцького терориста - що про нього відомо
Джерело:  online.ua

Вранці у вівторок, 21 липня, невідомий зловмисник захопив заручників в автобусі у центрі Луцька. Пізніше стало відомо, хто стоїть за резонансними подіями. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заступника голови МВС Антона Геращенка та соціальні мережі.

За словами посадовця, зловмисником виявився чоловік, відомий під псевдонімом Максим Плохой. Той оприлюднив в інтернеті свою книгу за назвою "Філософія Злочинця".

У Twitter є щонайменше два акаунти з відповідним ім'ям. Один з них "покинутий" з 2014 року та не відзначений активністю.

Другий зареєстрували у липні 2020 року. У ньому оприлюднені вимоги терориста, цитати з вищезгаданої книги та навіть репост відеозвернення терориста, який вирішив знятися ніби у вигляді Че Гевари — у береті з волоссям, зачесаним назад. У руках чоловік тримає автомат.

Останні твіти у цьому акаунті оприлюднені незадовго до 12-ї години у вівторок, 21 липня. Він нагадує суспільству та журналістам, що захопив автобус із заручниками. Наразі невідомо, хто саме веде акаунт. У твітах містяться помилки.

Слід зауважити, що вимоги злочинця загалом відзначені сумбурністю та надмірною "філософією".

Згідно з оприлюдненими даними, в автобусі можуть знаходитися від 10 до 20 заручників. Поліція наразі веде перемовини з ініціатором події.

Президент Володимир Зеленський відреагував на інцидент. Він наголосив, що особисто слідкуватиме за подіями та додав, правоохоронці роблять усе необхідне для забезпечення людей.

Як повідомляв ONLINE.UA, станом на 11:40 у центрі міста все ще можна почути одинокі постріли. Поліція збільшила площу загородження.

В МВС проінформували про термінову поїздку Арсена Авакова до Луцька. Він особисто координуватиме підрозділи правоохоронців

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?