В МВС розкрили ще один підступний план Путіна щодо України
Категорія
Україна
Дата публікації

В МВС розкрили ще один підступний план Путіна щодо України

В МВС розкрили ще один підступний план Путіна щодо України
Джерело:  online.ua

Очільник Міністкерства внутрішніх справ Денис Монастирський офіційно попередив, що команда російського президента Володимира Путіна може відправити потік мігрантів з Білорусі в Україну. За його словами, українська влада вже готується опертаивно реагувати на ймовірну загрозу.

Джерело: "24 канал"

Україан готується захищати кордон від мігрантів

Денис Монастирський звернув увагу на те, що поки ситуація на кордоні України та Білорусі залишається стабільною. Проте керівництво МВС все одно готується зупиняти можливий масовий потік мігрантів та не дати їм потрапити в нашу країну. З такою заявою урядовець виступив під час засідання українського парламенту 19 листопада.

"Ми вже пропрацювали можливі напрямки прориву кордону мігрантами, відпрацювали вірогідні сценарії їхніх дій, спланували застосування сил, долучили авіацію", –наголосив Денис Монастирський.

Міністр звернув увагу на те, що його команда уже визначила 10 потенційно вразливих ділянок на кордоні. За його словами, їхня загальна протяжність сягає 270 кілометрів.

Окрім того, він розповів про заходи безпеки на кордоні. Так, згідно з останніми даними, до чергувань залучили 15 вертольотів, 2 літаки та 44 БПЛА. Прикордонники провели навчання з опрацюванням різних сценаріїв.

Також вказано, що за 2 тижні пройдуть польові навчання різних сил засобів для протидії напливу мігрантам.

"До охорони держкордону залучать тактику ешелонного прикриття. Перший склад буде без зброї, лише у засобах захисту. У разі агресивних дій мігрантів, які загрожуватимуть життю прикордонників, другому ешелону дозволили використовувати вогнепальну зброю. Прикордонників розмістять у базових точках вздовж кордону. Звідти вони мають досягти критичних точок за 30 – 60 хвилин", - йдеться в повідомленні.

Варто також зазначити, що 19 листопада Кабмін планує створити міжвідомчий координаційний штаб протидії міграційній кризі.

Читайте також:

  • У бюджет-2022 мають закласти кошти на будівництво кордону – глава МВС

  • Зеленський обговорив з Меркель ситуацію на Донбасі

  • Путін влаштував публічний шантаж США та ЄС на саміті G20

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?