В МЗС нарешті пояснили, чи є загроза безвізу з ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

В МЗС нарешті пояснили, чи є загроза безвізу з ЄС

В МЗС нарешті пояснили, чи є загроза безвізу з ЄС
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зауважив, що загроза для безвізового режиму України та Євросоюзу наразі приборкана. Він зауважив, що офіційний Київ другий день поспіль працює над взяттям напруженої ситуації під контроль. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його виступ на радіо.

За словами дипломата, наразі рішення Конституційного суду щодо декларування посадовців в Україні перестало бути настільки гострим у порівнянні з попередньою добою.

"Після вчорашніх рішень РНБО і Кабміну я переконаний, що питання тимчасового припинення дії безвізу з ЄС знято з порядку денного", - підкреслив Кулеба.

МЗС почало реагувати на резонансний інцидент вже у четвер, 29 жовтня. Воно займалося врегулюванням саме з точки зору загрози для безвізу.

"Поки єдині репутаційні ризики ми несемо через рішення КСУ. Тому що він, по суті, зруйнував ту антикорупційну інфраструктуру, яка була створена спільно з нашими міжнародними партнерами в інтересах українського народу і євроінтеграції України", - пояснив міністр.

Нагадаємо, жорстко відреагували на ухвалене рішення, яке завдало удару по антикорупційному законодавству, посли країн G7. Вони закликали офіційний Київ не допустити руйнування антикорупційних реформ та фактично відкочування відповідної системи за межі Революції Гідності.

Як повідомляв ONLINE.UA, керівництво Офісу президента України провело невідкладні переговори з представниками "Великої сімки" після резонансного рішення Конституційного Суду про декларування посадовців. Очільник відомства Андрій Єрмак оголосив боротьбу з корупцією принциповою позицією чинної влади.

За оприлюдненими даними, Єрмак проінформував партнерів щодо засідань Ради національної безпеки та оборони з цього приводу, а також засідання уряду та ухвалені в присутності президента Володимира Зеленського рішення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?