В МЗС повідомили гарні новини для української армії
Категорія
Україна
Дата публікації

В МЗС повідомили гарні новини для української армії

В МЗС повідомили гарні новини для української армії
Джерело:  Укрінформ

Між Києвом та Оттавою настав завершувальний етап підготовки документів щодо відправлення першої партії канадських снайперських гвинтівок в Україну. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За словами заступника голови МЗС Василя Боднара, сталася затримка. Вона виникла через партнерів, відповідальних за постачання складових частин. Зброя прибуде до України вже найближчими днями чи тижнями.

"Ми також обговорили заснування спеціального механізму консультацій на рівні міністрів оборони, які могли б предметно говорити про потреби української армії, передавати цю інформацію канадській стороні та одразу розуміти, що можливо забезпечити, а що – ні. Сподіваюся, перший подібний контакт відбудеться наприкінці листопада", - додав дипломат.

Нагадаємо, Україна з 2017 року знаходиться у Контрольному переліку країн, яким Канада може продавати автоматичну зброю. Внесенням у цей перелік нашої держави було фактично скасоване ембарго на збройне постачання.

Як повідомляв ONLINE.UA, російський агресор перекинув в ОРДЛО нову високотехнологічну зброю. Зокрема, йдеться про електромагнітні засоби, які дозволяють ворогу атакувати українські безпілотні апарати. Вже кілька дронів ЗСУ втратили через ці рушниці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?