В МЗС вразили заявою про "задушливі обійми" Путіна й Лукашенка
Категорія
Політика
Дата публікації

В МЗС вразили заявою про "задушливі обійми" Путіна й Лукашенка

В МЗС вразили заявою про "задушливі обійми" Путіна й Лукашенка
Джерело:  РБК Україна

В українському уряді наголосили, що зацікавлені у підтриманні дружніх відносин з Білоруссю, однак режим Олександра Лукашенка обрав трохи інший шлях. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав сьогоденну ситуацію "задушливими обіймами" Кремля. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

За словами дипломата, українська сторона готова розцінювати сусідню республіку як друга навіть попри всі заяви Лукашенка.

"Наша держава могла б стати нейтральним медіатором для сприяння подоланню політичної кризи. На жаль, замість руки дружньої допомоги, яку простягла Україна, Олександр Лукашенко поставив все на задушливі обійми Володимира Путіна", - пояснив Кулеба.

Також він нагадав про намір Євросоюзу затвердити спільні санкції проти представників частково визнаної влади Білорусі, зокрема й самого Лукашенка. Таку ініціативу раніше була готова підтримати Україна. Утім, цього рішення ще немає на остаточному рівні.

"Коли ЄС вирішить вводити санкції проти Білорусі, ми будемо уважно вивчати це рішення. Поки його немає. Для нас важливі національні інтереси України, політичні та економічні", - визнав міністр.

Нагадаємо, режим Лукашенка розсварився з усіма країнами окрім блоку СНД через фальсифікацію виборів президента 9 серпня та жорстокі репресії проти людей, які вийшли з публічним протестом.

Після невизнаний на Заході президент почав розкидуватися обурливими звинуваченнями про підготовку вторгнення в Білорусь, Україну він назвав одним з центрів дестабілізації ситуації в республіці.

Як повідомляв ONLINE.UA, перші попередження про санкції, які загрожують режиму Олександра Лукашенка, стали нарешті реальністю. Уряди Великої Британії та Канади ввели рестрикції проти кількох представників чинної білоруської влади.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?