В нас є резерв - МОЗ заспокоїло українців чудовими новинами
Категорія
Україна
Дата публікації

В нас є резерв - МОЗ заспокоїло українців чудовими новинами

В нас є резерв - МОЗ заспокоїло українців чудовими новинами
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров'я створило спеціальний резерв для тестування українців на коронавірус. Міністр Максим Степанов наголосив, що цей резерв сягає обсягів засобів, яких вистачить на кілька тижнів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його брифінг 4 вересня.

За словами посадовця, відомство намагається контролювати й підтримувати резерв.

"Ми робили 200 тестів на добу, коли я очолив міністерство. Сьогодні ми робимо більше 25 тисяч. І в нас на 1,5-2 місяці постійний запас в наших лабораторіях, які розташовані по всій країні", - пояснив Степанов.

Міністр зауважив, станом на 2 вересня українська система охорони здоров'я мала 26 тисяч ліжок у всіх закладах, які приймають хворих на COVID-19 пацієнтів.

"При цьому в нас є резерв, в якому знаходиться 213 лікарень, в якому ще більше 9 тисяч ліжок, і загальна кількість ліжок по країні складає більше 35 тисяч", - додав він.

Нагадаємо, станом на ранок 4 вересня по всій Україні встановлено 130 951 діагноз нового коронавірусу. Попередня доба відзначилася оновленим антирекордом — одразу 2 723 випадки.

Карантин у країні пролонгували до 31 жовтня, однак водночас уряд пообіцяв не влаштовувати новий локдаун та не посилювати обмеження взагалі. Згідно з рішенням Кабміну, навіть місцеві вибори проходитимуть в умовах боротьби проти епідемії — для цього розроблюють правила.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство охорони здоров’я України готується до придбання нових тестових систем для виявлення COVID-19. розробниками нових засобів стали американські фахівці.

За словами головного санлікаря Віктора Ляшка, нові швидкі тести користуються методикою виявлення антигену. Водночас із закупівлею відбудеться оновлення протоколу щодо тестування в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?