В НАТО обіцяють надати Україні більшу кількість ППО
Категорія
Україна
Дата публікації

В НАТО обіцяють надати Україні більшу кількість ППО

В НАТО обіцяють надати Україні більшу кількість ППО
Джерело:  online.ua

Генсек НАТО Єнс Столтенберг запевнив, що Альянс надасть Україні більшу кількість систем ППО для закриття неба від ракет, дронів та авіації кремлівської окупаційної армії. 

Джерело: брифінг Генсека НАТО та керівника Пентагону

НАТО обіцяє Україні достатню кількість систем ППО 

Я вітаю безпрецедентну підтримку, яку Сполучені Штати надали Україні, а також безпрецедентну підтримку, яку європейські союзники, Канада і партнери надають Україні. Я також вважаю, що це дуже важливе повідомлення, яке вчора озвучили союзники і партнери НАТО на засіданні Контактної групи з питань оборони України, що ми будемо на стороні України стільки, скільки буде потрібно.Ми посилимо нашу підтримку, і зокрема, ми надамо більше систем протиповітряної оборони Україні, - зазначив Столтенберг.

Зокрема, керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай зазначив, що кремлівська армія намагається повністю зруйнувати звільнені ЗСУ населені пункти на Луганщині.

Деокупація розпочалася. Єдине що - російська армія, розуміючи, що втрачає території, окрім того, що вони закопуються, будують якісь фортифікаційні споруди, заривають техніку, підривають мости, все мінують навкруги, але вони ще й розстрілюють ці деокуповані села, розстрілюють з артилерії, танків і усього, що у них є, просто рівняють із землею, щоб призупинити наступ Збройних сил України, - зазначає Гайдай.

За його словами, місцева влада на Луганщині готова оперативно надавати допомогу населеним пунктам, які страждають від постійних ворожих обстрілів.

Ми готові до команди військових. Як тільки нам дадуть можливість, ми вже поруч облаштовуємо склади, щоб одразу, як тільки нам дають команду, тому одразу заїжджаємо, готові гуманітарні набори, готові набори від міжнародних партнерів для малих ремонтів, готові наші медичні команди, готові працівники ДСНС до розмінування, - наголосив очільник Луганщини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?