ЗСУ успішно просуваються у напрямку Херсона
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ успішно просуваються у напрямку Херсона

ЗСУ успішно просуваються у напрямку Херсона
Джерело:  online.ua

За даними розвідки Великої Британії, українські військові успішно просуваються у напрямку Херсона на півдні України. 

Джерело: Twitter-сторінка Міноборони Великої Британії

Як проходить контрнаступ ЗСУ на півдні України

Зазначається, що призначена Кремлем окупаційна влада Херсону вивозить з міста цивільних, побоюючись його взяття українськими військовими.

Наразі, як повідомляють в Міноборони Великої Британії, кремлівська армія відступила приблизно на 20 км на північ від Херсонського сектора та намагається зміцнити нову лінію оборони.

На цій лінії точаться запеклі бої, особливо на західному кінці, де український наступ означає, що фланг Росії більше не захищений річкою Інгулець.

 Більшість російських військ цієї лінії фронту залишається недоукомплектованими частинами ВДВ.

В останні дні російська окупаційна влада, ймовірно, віддала наказ про підготовку до евакуації деяких цивільних з Херсона. Цілком ймовірно, що вони очікують на поширення бойових дій на саме місто Херсон, - наголосили в Міноборони Великої Британії.

За словами радника керівника Херсонської ОВА, депутата Сергія Хланя,  за останній тиждень ЗСУ істотно просунулися і звільнили 1 тис 170 км. кв, 29 населених пунктів на Херсонщині.

Зокрема, тільки за 11 жовтня було повідомлено про звільнення Нововасилівки, Новогригорівки, Новокам'янки, Трохимівки, Червоного.

Фактично взявши ворога в оточення по руслу двох річок (Дніпра та Інгульця), ми сьогодні замкнули цей "котел" звільненням цих п'яти населених пунктів. І на сьогодні лінія фронту вирівнялася. Окупанти зараз зосередили свої зусилля на захисті Берислава, - зазначає Хлань.

Росія, нагнавши величезну кількість інженерної техніки і військ, намагається наводити альтернативні переправи, мости через шлюз Каховської ГЕС і намагається переправляти техніку.

Хлань наголосив, що ЗСУ все одно впевнено просуваються і деокупують Херсонську область, вибиваючи рашистів.

Наступний етап - контроль дамби Каховської ГЕС для того, щоб обрізати цю транспортну артерію від можливості поставок будь - якого озброєння і техніки, - зазначає радник голови Херсонської ОВА.

Що відомо про поточні та загальні втрати кремлівської армії

За інформацією Генштабу ЗСУ, тільки протягом минулої доби українські військові ліквідували ще 420 кремлівських загарбників.

Втрати кремлівських окупантів від початку повномасштабної війни складають:

  • особового складу ‒ близько 63 тис 800 (+420) осіб,

  • танків ‒ 2 тис 511 (+6) од,

  • бойових броньованих машин ‒ 5 тис 167 (+11) од,

  • артилерійських систем – 1 тис 556 (+17) од,

  • РСЗВ – 357 (+2) од,

  • засоби ППО ‒ 183 (+0) од,

  • літаків – 268 (+0) од,

  • гелікоптерів – 240 (+6) од,

  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 1182 (+33),

  • крилаті ракети ‒ 316 (+0),

  • кораблі ‒ 16 (+0) од,

  • автомобільної техніки та автоцистерн – 3 тис 935 (+9) од,

  • спеціальна техніка ‒ 140 (+0).

Зазначається, що найбільших втрат протягом минулої доби кремлівська армія зазнала в результаті невдалих спроб наступу у напрямку Краматорська та Кривого Рогу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?