В НАТО повідомили тривожні новини щодо РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

В НАТО повідомили тривожні новини щодо РФ

В НАТО повідомили тривожні новини щодо РФ
Джерело:  online.ua

Керівництво НАТО неочікувано для всіх зафіксувало найбільшу російську активність підводних човнів з кінця "холодної війни" - вказано, що одразу 10 підводних човнів РФ виявили навколо Норвегії. Про це повідомляє ONLINE.UA із посиланням на RND.

В Альянсі нагадали, що в Північній Атлантиці в середині жовтня цього року цілий рій сучасних російських підводних човнів спочатку відкрито продемонстрував силу, просунувшись на захід через територію між Гренландією, Ісландією та Великою Британією - у так званий GIUK-прохід - а потім пішов на велику глибину.

Варто звернути увагу на те, що цей випадок не є поодиноким. НАТО спостерігав найбільшу активність російських підводних човнів з кінця холодної війни цього року. Саме тому модернізація морських можливостей зараз є предметом гострих дискусій у штаб-квартирі Альянсу у Брюсселі.

"Росія постійно збільшує свої операції під водою... Найбільше це стосується Північної Атлантики та Норвезького моря. НАТО на це відреагує, серед іншого, посиленням патрулювання. Крім того, вони вкладуть гроші в сучасні протисубмаринні повітряні засоби. Північна Атлантика залишається "життєво важливою для безпеки Європи" щодо маршрутів військового постачання, шляхів цивільної торгівлі та каналів зв'язку", - заявила речниця НАТО Оана Лунгеску.

Варто зазначити, що аналітики особливо стурбовані зв’язком між підводними човнами та ракетами, які вони можуть запустити. Останнім часом влада РФ впровадила технологічні вдосконалення в обох сферах: підводні човни стали набагато тихішими, а ракети Росії також швидшими, ніж раніше. Очікується, що російські субмарини отримають сверхзвукові ракети протягом 2020 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Єнс Столтенберг  попередив, що союзники НАТО повинні бути готові  на випадок появи загрози. На його думку, Альянсу необхідно працювати на двох напрямках - захист від Росії та тероризму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?