В НБУ нарешті пояснили неочікуване зміцнення гривні
Категорія
Економіка
Дата публікації

В НБУ нарешті пояснили неочікуване зміцнення гривні

В НБУ нарешті пояснили неочікуване зміцнення гривні
Джерело:  online.ua

В минулому місяці українська гривня зміцнилася до долара на 2,3%, а до євро – на 3,1%. В макроекономічному огляді НБУ зазначається, що таке явище можна пояснити рекордним припливом іноземних інвестицій в облігації внутрішньої державної позики.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу регулятора.

Вказано, що у квітні на ринку пропозиція іноземної валюти значно перевищувала попит на неї.

"За місяць міжнародні резерви поповнились на 300 мільйонів доларів, а все завдяки тому, що регулятор купував валюту на міжбанківському валютному ринку. Економічна ситуація на фінансовому ринку для країн залишалася сприятливою завдяки пом'якшенню монетарної політики провідними центральними банками", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що 3 травня Національний банк України встановив офіційний курс гривні щодо американського долара та євро. Ціна американського долара становитиме 26 гривень 56 копійок. За один євро прийдеться віддати 29 гривень 78 копійок.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Національному банку України заявили, що в I кварталі 2019 року підприємці України поліпшили свої прогнози щодо темпів зростання економіки протягом наступних 12 місяців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?