В НБУ розповіли, що будуть обговорювати з МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

В НБУ розповіли, що будуть обговорювати з МВФ

В НБУ розповіли, що будуть обговорювати з МВФ
Джерело:  online.ua

Національний банк України оголосив головну тему переговорів з делегацією Міжнародного валютного фонду. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу установи.

За словами голови НБУ Якова Смолія, топ-приводом для контакту між МВФ і Києвом стала співпраця у майбутньому.

Делегація міжнародної структури прибуде для обговорення деталей нової програми. Зокрема, її строків та обсягу.

"І ми надіємося на успішне завершення таких переговорів", - підкреслив Смолій.

Слід нагадати, що українська сторона напередодні здійснила останній фінансовий переказ на користь МВФ за програмою Stand-by. Сума у 156,4 мільйона доларів стала останньою крапкою у розрахунку за угодою, що з'явилася 2014 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільниця Міністерства фінансів України Оксана Маркова анонсувала припинення співпраці з МВФ у майбутньому. Вона наголосила, що згадана програма, заради якої місія прибуде до Києва, стане останньою для нашої держави. За словами міністерки оновленого уряду, Україні слід відходити від існуючої політики, проте майбутня програма може стати більш тривалою за часом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?