В Німеччині побоюються звинувачень у недостатній підтримці України
Категорія
Політика
Дата публікації

В Німеччині побоюються звинувачень у недостатній підтримці України

В Німеччині побоюються звинувачень у недостатній підтримці України
Джерело:  online.ua

Екс-глава Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер зазначив, що в Берліні побоюються, що у разі успіхів кремлівської окупаційної армії у війні проти України, Німеччину звинуватять у саботуванні військової і політичної допомоги Києву.

Джерело: Twitter-сторінка Вольфганга Ішингера

Берлін побоюється звинувачень у небажанні допомагати Україні 

Зокрема, Ішингер закликав діючий німецький уряд переглянути нинішній підхід до військової підтримки України.

Це надзвичайно небезпечно для ролі Німеччини. Ми не повинні допустити, щоб це сталося – ні з Україною, ні з усією Центральною Європою, - наголошує політик.

Напередодні німецькі ЗМІ повідомили, що протягом останніх 9 тижнів Берлін  звів до мінімуму військову підтримку України.

Так, в період з 30 березня по 26 травня в Україну надійшло всього дві партії зброї від уряду Німеччини. Обидві партії містили тільки невеликі пристрої.

За даними журналістів, канцлер Олаф Шольц відмовляється постачати Україні важке озброєння на зразок танків та бронетранспортерів, посилаючись на угоди з союзниками по НАТО.

Згідно зі списком, в середині травня Німеччина відправила 3 тис протитанкових мін і ще 1 тис 600 спеціалізованих протитанкових мін спрямованої дії.

Попередня партія, яка прибула в Україну на місяць раніше, містила тільки запчастини для кулеметів, запальники, детонуючі шнури, радіоприймачі, ручні гранати, заряди вибухівки і міни.

Інформація про конкретні поставки зброї має відношення до безпеки і засекречена, тому я прошу вашого розуміння, що я не можу ні надати більш детальну інформацію, ні підтвердити деталі, - відреагували в Міноборони Німеччини.

За даними української сторони, остання поставка зенітних і протитанкових засобів відбулася понад два місяці тому, 25 березня. Вона включала 2000 ракет Panzerfaust 3 і 1500 зенітних ракет "Стріла".

Однак, згідно з українським списком від 29 березня, потреба в цих боєприпасах все ще залишається. Крім того, крім зенітно-ракетних комплексів "Стінгер" і протитанкових засобів українській армії також необхідні протикорабельні ракети типу "Гарпун". Україна підтвердила останнє Міністру оборони Крістін Ламбрехт у листах від 9 квітня і 1 травня.

Тим не менш, Німеччина поки не виконала прохання України про постачання необхідних озброєнь, хоча канцлер Шольц публічно пообіцяв подальші поставки. Протягом декількох тижнів він повторював, що підтримка Києва триває. Останній раз - на Всесвітньому економічному форумі в Давосі у четвер: "Путін піде на серйозні переговори про мир тільки в тому випадку, якщо зрозуміє, що не може зломити обороноздатність України. Тому ми підтримуємо Україну".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?