В ОБСЄ поділилися новою важливою ініціативою щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

В ОБСЄ поділилися новою важливою ініціативою щодо Донбасу

В ОБСЄ поділилися новою важливою ініціативою щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Представники ОБСЄ зацікавлені у поширенні своєї діяльності з контролю контрабанди стрілецької зброї. Наразі йдеться про Схід України, де триває протистояння з Росією. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву міністра закордонних справ Німеччини Гайко Мааса.

За його словами, до цього подібні заходи випробували в інших країнах.

"Разом з Францією ми успішно започаткували для Західних Балкан ініціативу щодо контролю за контрабандою стрілецької зброї. І ми хочемо поширити цю ініціативу на Україну", - пояснив дипломат.

Маас зауважив, що чинний наразі режим припинення вогню на Донбасі став найбільш стійким за весь час війни, сторони здебільшого дотримуються його з липня 2020 року. За його узгодження він зокрема подякував спецпредставниці голови ОБСЄ у Тристоронній контактній групі Гайді Грау.

Також німецький міністр привітав призначення німецької дипломатки Гельґи Шмід на посаду генсекретарки ОБСЄ.

"Гельґа Шмід – дипломат такого калібру, яких небагато в Європі», - заявив Маас про свою колишню підлеглу", - додав Маас.

Відповідні заяви пролунали за підсумками 27-ї міністерської ради ОБСЄ, яка відбулася з 3 до 4 грудня в онлайн форматі. Такий шлях обраний через карантинні заходи, введені для стримання коронавірусу COVID-19. Учасниками зустрічей стали представники 40 країн організації.

Як повідомляв ONLINE.UA, російська влада фактично зірвала ініціативу рівня ОБСЄ про моніторинг українського кордону на Донбасі. Ідею підтримали 33 держави-учасниці організації, однак Кремль заблокував голосуванні.

За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, йдеться про встановлення стійкого моніторингу представниками ОБСЄ районів, що стикаються безпосередньо з кордоном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?