В Одесі активісти з самого ранку заблокували прокуратуру: опубліковані фото і відео
Категорія
Політика
Дата публікації

В Одесі активісти з самого ранку заблокували прокуратуру: опубліковані фото і відео

В Одесі активісти з самого ранку заблокували прокуратуру: опубліковані фото і відео
Джерело:  online.ua

У центрі Одеси біля будівлі обласної прокуратури зібралися активісти, які виступають проти призначення Миколи Стоянова прокурором області.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання 048.ua
Десятки протестуючих, одягнених в тільники, взявшись за руки, заблокували всі входи до адміністративної будівлі відомства.
Крім того, центральний вхід заблокували шинами, до нього підкотили також сміттєвий бак. Також до дверей "прибудували" бутафорську задню частину коня і повісили на нього табличку з написом: "Стоянов".
Навпроти входу в будівлю встановили дерев'яну шибеницю. На дверях центрального входу висять гасла: "Стоянов, пішов геть!", "Діамантових" п ... .ов - за ґрати!!!".
Протестуючі вже заявили, що пропускатимуть лише тих, хто поставить підпис під петицією про звільнення Стоянова.
У свою чергу, Генеральна прокуратура України не бачить причин для звільнення Миколи Стоянова з посади прокурора Одеської області, заявив прокурор ГПУ Владислав Куценко в коментарі "Українським новинам".
"Будь-які підстави для цього відсутні. Він виконує свої обов'язки згідно з рішенням суду, який його поновив на посаді", - сказав він.
Варто нагадати, що в перший раз Стоянов був призначений прокурором Одеської області в 2014 році.
Саме він у 2010 році закрив справу проти одіозного лідера проросійської партії "Родіна" Ігоря Маркова, яку пізніше відновлювала ГПУ.
Стоянова вважають людиною колишнього генпрокурора Святослава Піскуна, а ЗМІ звинувачували його в організації корупційних схем і стверджують, що одеський прокурор володіє автопарком з 8 дорогих авто, нерухомістю в Одесі, Миколаєві та Іспанії, чотирма ресторанами в Одесі, а також має мисливські угіддя під Києвом і Одесою.



Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, 29 березня тодішній генпрокурор Віктор Шокін звільнив заступника генерального прокурора - прокурора Одеської області Давида Сакварелідзе.
У той же день Шокін призначив Стоянова прокурором Одеської області, на виконання постанови Одеського окружного адміністративного суду, а через кілька годин і сам Шокін був звільнений Верховною Радою.













Фото і відео: 048.ua

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?