В Одесі не поділили медуніверситет: десятки постраждалих та затриманих
Категорія
Події
Дата публікації

В Одесі не поділили медуніверситет: десятки постраждалих та затриманих

В Одесі не поділили медуніверситет: десятки постраждалих та затриманих
Джерело:  Думська

Одеський медичний університет знову опинився в епіцентрі скандалу. Сьогодні всередині одного з найстаріших навчальних закладів Півдня України були побудовані справжні барикади. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на місцевий сайт « Думская », це було зроблене, щоб перешкодити черговій спробі захоплення вузу групою активістів, значна частина з яких своїм зовнішнім виглядом та діями більше нагадувала тітушок.

Як стверджують очевидці, конфлікт почався після того, як прихильники колишнього очільника Одеського медуніверситету Валерія Запорожана спробували захопити адміністративні приміщення вузу, де в. о. ректора Владлена Дубініна проводила позачергове засідання ректорату. Ситуацію ускладнювало те, що в. о. ректора Владлена Дубініна, яку призначило Міністерство охорони здоров’я на чолі з Уляною Супрун, теж сьогодні прийшла до університету з «групою підтримки».

Градус протистояння між обома групами активістів ледь не призвів до масової бійки. Конфлікт вдалося залагодити лише за допомогою посилених загонів поліції. Втім, сльозогінний газ в приміщенні вузу все одно хтось розпилив. Засідання ректорату було зірвано. Владлена Дубініна з частиною своїх однодумців залишила будівлю.

За інформацією журналістів «Думская», колишнього ректора Запорожана у конфлікті підтримували бійці приватної охоронної фірми «Зевс». Виконувачку обов’язків Дубініну – представники «Національного корпусу» та «Автомайдану».

Протистояння завершилося затриманням поліцейськими 51-го учасника конфлікту. При цьому, як стверджують активісти «Нацкорпусу», під час сьогоднішніх сутичок їх сильно побили поліцейські та бійці охоронної фірми «Зевс».

Нагадаємо, що кілька днів тому в Одесі сталися заворушення у місцевій виправній колонії №51.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?