В Одесі раптово позеленіло море: що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

В Одесі раптово позеленіло море: що сталося

В Одесі раптово позеленіло море: що сталося
Джерело:  online.ua

Одеські пляжі стикнулися з аномальним явищем: вода в Чорному морі раптово позеленіла. Причиною цього стали тривалі дощі в умовах спеки. Саме вони призвели до масового цвітіння водоростей Nodularia spumigena. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт управління Держпродспоживслужби в Одеській області

У зв’язку з ситуацією, що склалася на міських пляжах, епідеміологи не рекомендують громадянам купатися у Чорному морі. Значне поширення у морській воді мікроорганізмів небезпечно для здоров’я, особливо дітей.

Крім цього, мешканців Одеси та гостей міста застерігають від від споживання виловленої на побережжі морської риби, мідій, креветок та інших морепродуктів.

За словами біологів, для людської шкіри контакт з водоростями Nodularia spumigena не становить небезпеки, але при попаданні всередину організму вони можуть викликати отруєння.

На фотографіях, опублікованих в соціальних мережах, можна побачити справді вкрай нетиповий вигляд одеських пляжів. Причому деякі плавці в морі вже дізналися на собі, який вигляд шкіра після контакту з цими водоростями.

Нагадаємо, що вчора ввечері в Одесі сталася велика пожежа у одному з корпусів місцевої психіатричної лікарні. В результаті загинуло 6 людей, ще 5 чоловік отримали поранення та були госпіталізовані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?