В Одесі відбулися акції до роковин трагедії 2 травня
Категорія
Україна
Дата публікації

В Одесі відбулися акції до роковин трагедії 2 травня

В Одесі відбулися акції до роковин трагедії 2 травня
Джерело:  online.ua

В Одесі, в роковини трагічних подій 2 травня, відбувся Марш захисників міста в пам'ять євромайданівців та покладання квітів на Куликовому полі. Сотні мешканців міста зібрались разом, щоб вшанувати пам'ять загиблих.

Джерело: "Укрінформ", "Думська"

В Одесі 2 травня пройшов Марш захисників міста

"Біля імпровізованого меморіалу пам'яті Іванова та Бірюкова на перехресті Дерибасівської та Преображенської відбувся молебень священиків ПЦУ, сотні одеситів поклали квіти на місці їх загибелі. Уперше за сім років прийшли на місце смертельних поранень представників проукраїнських активістів два священики УПЦ МП", - йдеться в повідомленні.

Після того, як відбулося вшанування пам'яті загиблих хвилиною мовчання, представники патріотичних сил міста, в тому числі ветерани АТО/ООС, активісти ГО "Національний корпус", "Свобода" та інших організацій вирушили колоною під державними прапорами центральними вулицями Одеси в напрямку пам'ятника Тарасу Шевченку - саме там відбувся мітинг проукраїнськи налаштованих одеситів.

В поліції стверджують, що учасниками цих акцій стали приблизно 1200 чоловік.

Окрім того, представники поліції Одеської області заявили, що розпочали кримінальне провадження за фактом використання забороненої символіки одеситом.

За словами першого заступника міністра внутрішніх справ Сергія Ярового, Куликове поле та Соборна площа перебувають під охороною правоохоронців, серйозних порушень наразі не зафіксували.

Хронологія подій в Одесі 2 травня 2014

В Одесі 2 травня 2014 року під час масових заворушень загинули 48 осіб і понад 200 людей отрмали поранення.

Саме на Грецькій площі, відбулися перші сутички - саме там учасники антимайдану напали на українських активістів. В результаті сутички загинули декілька людей.

Трохи пізніше антимайданівців відтіснили до Куликового поля, де багато хто з них забарикадувався у Будинку профспілок. Внаслідок пожежі, що виникла в будівлі, загинули десятки людей.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?