В Одесі за "законом Савченко" випускають з в'язниці терориста
Категорія
Події
Дата публікації

В Одесі за "законом Савченко" випускають з в'язниці терориста

В Одесі за "законом Савченко" випускають з в'язниці терориста
Джерело:  Думська

Приморський районний суд Одеси визнав винним у скоєнні терористичних актів 23-річного учасника злочинної групи «Бригада оперативного реагування», яка навесні 2014 року здійснила серію підпалів у місті, проте завдяки "закону Савченко" він скоро вийде на свободу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Думську.
Чоловік засуджений до 5 років і 4 місяців позбавлення волі. При цьому суд зарахував у термін відбуття покарання час, проведений ним у СІЗО - його затримали 25 квітня 2014 року. Таким чином, засуджений скоро повинен вийти на свободу за «законом Савченко», згідно з яким рік в ізоляторі прирівнюється до двох в колонії.

Читайте також: Чим відгукнувся закон Савченко: у Авакова назвали сумні цифри
Свою вину Боровець не визнав. За його словами, він, дійсно, був противником Революції Гідності, регулярно відвідував Куликове поле, був знайомий з учасниками терористичної групи і навіть був присутній при двох підпалах, але активної участі в них він не приймав, обмежившись спостереженням. Він стверджує, що винен тільки в тому, що не завадив терористам і не повідомив про них компетентним органам.
Суд доводів обвинуваченого не послухав, але й карати його за всією суворістю не став: призначаючи санкцію, колегія врахувала, що чоловік вперше вчинив злочин, що підпали не спричинили тяжких наслідків, що він відмовився від обміну на полонених українських солдатів. Крім того, як зазначається у вироку, засуджений змінив політичні погляди й усвідомив свої помилки.
Так звана «Бригада оперативного реагування» (БОР) була створена в березні 2014 року. Очолював банду одесит Павло Бригадир, якого пізніше обміняли на військовополоненого. Зараз Бригадир воює проти сил АТО на Донбасі.
БОР встигла провести дві акції: 18 квітня 2014 року група намагалася підпалити офіс «Батьківщини» в житловому будинку на вул. Добровольського, 80, а 21 квітня - супермаркет «Сільпо» на вул. Довженко.
Після виходу на свободу колишньому терористові належить відшкодувати збиток, нанесений потерпілим організаціям. «Батьківщині» він заплатить 5170 грн, ТОВ «Фоззі-Фуд» - 8469 грн, «Приватбанку» - 54827 грн.
Як повідомляв ONLINE.UA,  в одеській військовій частині А3571 в результаті побоїв товаришів по службі й командувача загинув 26-річний контрактний військовий Володимир Коломаз.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?