В Одесі знесли історичну будівлю: з'явилися відео від гнівного Саакашвілі
Категорія
Події
Дата публікації

В Одесі знесли історичну будівлю: з'явилися відео від гнівного Саакашвілі

В Одесі знесли історичну будівлю: з'явилися відео від гнівного Саакашвілі
Джерело:  online.ua

Губернатор Одеської області  Міхеїл Саакашвілі  з гнівом і обуренням відреагував на знесення в Одесі історичної будівлі - дачі Докса, побудованій в кінці дев'ятнадцятого століття.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Саакашвілі.


«Після того як вчора я своїм розпорядженням почав процес внесення унікальної пам'ятки архітектури до списку захищеної державою спадщини, рано вранці, за підтримки мерії Одеси, будівлю було поспішно знесено, щоб розчистити майданчик під будівництво чергової позбавленої смаку коробки», - написав Саакашвілі.


«Я зроблю все, щоб організатори цього варварського злочину не тільки розпрощалися з посадою, а й відповіли за всією суворістю закону», - додав одеський губернатор.


Також на своїй сторінці в Facebook Саакашвілі опублікував відео, на кадрах якого він на місці знесення будівлі обіцяє покарати мера Одеси Геннадія Труханова.


«Тут стояв вчора ввечері ще один з найблискучіших архітектурних пам'яток України та Одеси «дача Докса», - сказав Саакашвілі.


«Ось що робить злочинна влада Труханова і людей, що підтримують його в Києві», - додав Саакашвілі.


«Дізнавшись, що ми зупинили будівництво, прийшли ці бандити і нахабно знищили останню історичну будову в Аркадії. Труханов - це звичайний кримінальний бандит, але великого масштабу», - обурюється Саакашвілі.


Відзначимо, дача Докса - це будівля дореволюційного особняка на Гагарінському плато в Одесі. Це колишня дача дійсного статського радника Анатолія Федоровича Докса, побудована в Аркадії в кінці XIX століття архітектором Шеврембрандтом. Вважалася одним з найкрасивіших архітектурних пам'яток в Одесі.




Як повідомляв ONLINE.UA,  раніше глава Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі назвав знущанням необхідність подавати електронні декларації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?