В офшорному компроматі засвітилися українці: названі імена
Категорія
Україна
Дата публікації

В офшорному компроматі засвітилися українці: названі імена

В офшорному компроматі засвітилися українці: названі імена

Президент України Петро Порошенко, екс-прем'єри Павло Лазаренко і Юлія Тимошенко, а також британський бізнесмен Мохамад Захур, який веде справи і живе в Києві, стали фігурантами  розслідування про офшорні рахунки.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані Міжнародного консорціума журналістів-розслідувачів (OCCRP), зібрані Українською правдою.

Так, в матеріалі про Захура вказується, що він "один з двох десятків людей, пов'язаних з Україною, чиї імена фігурують у величезному масиві документів з офісу компанії Mossack Fonseca & Co".


Крім того, у статті про Захура описуються події 1990-х років, пов'язані із газовою корупцією, де фігурують також екс-прем'єри Павло Лазаренко і Юлія Тимошенко, а також компанія "Єдині енергетичні системи України" – ЄЕСУ.


"За час розслідування прокуратура зібрала майже 11 тисяч томів з матеріалами, включаючи сотні фінансових, банківських документів, звітів експертів, заключень аудиторських і податкових перевірок. Однак за минулі роки у залежності від політичної ситуації в Україні справу то закривали, то відкривали знову. Останнім часом її припинили 28 лютого 2014 року", – сказано в статті.


Джерелом даних став величезний масив документів панамської компанії Mossack Fonseca & Co, які були отримані з офіса цієї компанії на Британських Віргінських Островах – одному з найбільших офшорних центрів світу. 

Компанія Mossack Fonseca & Co надає юридичні і трастові послуги, включаючи реєстрацію офшорних фірм.


Нагадаємо, раніше ONLINE.UA повідомляв про компромат на президента України Петра Порошенка. Крім того, в розслідуванні говориться про президента РФ Володимира Путіна та його найближче оточення.



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?