В Охтирці мародерам пригрозили розстрілом на місці
Категорія
Україна
Дата публікації

В Охтирці мародерам пригрозили розстрілом на місці

В Охтирці мародерам пригрозили розстрілом на місці
Джерело:  online.ua

Мер населенного пункту Охтирка у Сумській області Павло Кузьменко пригрозив розстрілами на місці за мародерство.

Джерело: Facebook-сторінка мера Охтирки

В Охтирці мародерів будуть розстрілювати на місці 

Мер міста повідомив, що в Охтирці 28 лютогоз 17:30 до 7:00 ранку оголошена комендантська година. Знаходження на вулиці заборонено.

У весь інший час при собі потрібно мати документи.

В Охтирці декілька військових частин. Якщо вас зупиняють кожні 50 метрів і говорять, щоб ви показали документи… показуйте. Не кажете, що я тільки що показував. Це не поліція, це військові частини і кожний військовий бажає знати, що ви українець, - повідомив Кузьменко.

Він підкреслив, що під час комендантської години громадяни не мають права покидати будинки.

Вночі не видно, чи ви українець. Чи ви не українець. Військові забезпечують спокій нашої громади. Тому вночі під час комендантської години є дозвіл спочатку стріляти на попередження, а потім на ураження. Якщо ви бачите, що люди виїхали, але там з’являються якісь невідомі особи, повідомляйте, туди одразу виїжджає батальйон територіальної оборони.За мародерство розстріл на місці, - підкреслив Кузьменко.

Він також звернувся до місцевих підприємців, які підіймають ціни на продукти.

Прийдуть чеченці, і заробите потім на них. А поки що підняття ціни на товари буде розцінюватися також як мародерство.

При цьому Охтирка сильно постраждала у наслідок обстрілів. Окремі райони просто в щент зруйновані. Людей продовжують діставати з під завалів.

Повідомляється, що увечорі 27 лютого з території Білорусі по Житомиру окупанти запустили балістичну ракету "Іскандер".

Ворог перевершує сам себе в цинізмі і підлості. В бойових цілях були застосовані оперативно-тактичні ракетні комплекси "Іскандер". При цьому удар нанесено по мирному Житомиру, - заявив головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний.

У той же час представники НАЕК "Енергоатом" спростували заяву військових РФ про захоплення апорізької атомної станції.

Заява агресора про встановлення контролю над Запорізькою АЕС – не відповідає дійсності, це продовження інформаційноі війни окупантами. Не зважайте на фейк! ЗАЕС знаходиться під повним контролем України і стабільно працює забезпечуючи країну електроенергією, - повідомляють представники Енергоатому.

На сайті "Енергоатому" з ранку 28 лютого з'явилось повідомлення про те, що всі чотири атомні електростанції України – Запорізька, Рівненська, Хмельницька та Южно-Українська – працюють у штатному режимі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?