В окупованому Криму вимагають від України пустити воду на півострів – знайшли нову причину
Категорія
Україна
Дата публікації

В окупованому Криму вимагають від України пустити воду на півострів – знайшли нову причину

В окупованому Криму вимагають від України пустити воду на півострів – знайшли нову причину

Окупаційна влада Криму збирається просити Кремль ініціювати переговори з керівництвом України з приводу «пропуску на півострів вод річки Дніпро». Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

Як заявив «віце-прем’єр уряду» Криму Георгій Мурадов на вчорашній нараді щодо поліпшення інвестиційного клімату, влада півострова вимагає, щоб українська сторона пропустила в Крим «російську воду» Дніпра. Адже вона йде з території Росії, тому дніпровська вода, як вважає Мурадов, частково російська.

«Ми хотіли б просити допомогти почати зондаж, може бути, переговорний процес з українською стороною про те, щоб вони нашу воду пропускали до Криму. Це не вода річки Дніпро, яка належить Україні, це наша вода, що йде з території РФ», – заявив чиновник окупаційної адміністрації.

Цікаво, що лише в червні цього року «спікер Держради» Криму Володимир Константинов заявляв, що Криму більше не потрібна «брудна дніпровська вода», оскільки її безпека викликає сумніви.

У липні на сайті президента України Володимира Зеленського з’явилася петиція з проханням відновити авіасполучення з Кримом та Росією. Заява, подана нібито від імені громадян України, набрала порівняно небагато підписів, але в Криму її відразу стали активно коментувати. Зокрема, сподівання «на перемогу розуму у нового покоління українських політиків» висловила скандальна Наталія Поклонська, екс-прокурор Криму і депутат Держдуми РФ.

Вчора, одночасно із заявою Мурадова, депутат Держдуми РФ від Криму Михайло Шеремет теж звернувся до України з пропозицією скасувати водну блокаду і обговорити питання відновлення постачань води на півострів. Причому пояснює він це турботою виключно про сільське господарство Херсонської області України, яка нібито страждає від перекриття Північно-Кримського каналу більше ніж Крим.

Нагадаємо, що представник президента України Антон Кориневич нещодавно озвучив «однозначну позицію» щодо подачі води в Крим. За його словами, «позиція щодо непостачання води Північно-Кримським каналом у Крим є правильною і вірною. Україна повинна застосовувати механізми, які має, для тиску на державу-окупанта».

Аналогічну та навіть більш жорстку заяву сьогодні у своєму Facebook озвучив лідер Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?