В ООН не захотіли: Польща повідомила Україні невтішні новини
Категорія
Світ
Дата публікації

В ООН не захотіли: Польща повідомила Україні невтішні новини

В ООН не захотіли: Польща повідомила Україні невтішні новини
Джерело:  Укрінформ

Голова міністерства закордонних справ Польщі Яцек Чапутович заявив, що пропозиція Польщі щодо призначення спеціального представника генерального секретаря ООН з питань України не отримала схвалення в організації, передає ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

На думку польського дипломата, потрібні нові інструменти в пошуку рішення, яке зупинило б війну в Україні.

"Ми раніше пропонували використати деякі інші доступні інструменти. Так, можна було би призначити спеціального представника генерального секретаря ООН, аби він слідкував за тим, що відбувається на Донбасі, в Україні", - сказав він.

 За словами Чапутовича, така посадова особа могла б інформувати міжнародну спільноту про ситуацію в Україні.

"Є ж такі спеціальні представники в інших регіонах. Чому б не мати таку людину в Україні? Ця ідея, скажімо так, не була сприйнята, не була схвалена", – констатував міністр.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше політичний експерт Валерій Клочок заявив, що лише на законодавчому рівні питання завершення війни із Росією і деокупації територій врегулювати неможливо. Вирішення питання повинно розвиватися в площині відносин із Радбезом ООН.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?