В ООН підтвердили факти військових злочинів армії РФ в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

В ООН підтвердили факти військових злочинів армії РФ в Україні

В ООН підтвердили факти військових злочинів армії РФ в Україні
Джерело:  online.ua

Комісія ООН з прав людини задокементувала факти скоєння військових злочинів кремлівською армією в Україні. 

Джерело:  The New York Times

В ООН звинувачують РФ у вбивстві українських військовополонених

За словами директора польових операцій Управління Верховного комісара з прав людини Крістіана Салазара Фолькманна, мова йде про катування, страти українських військовополонених та факти сексуального насилля над дітьми.

Фолькманн зазначив, що більшість офіційно підтверджених випадків катування стосується українських військовополонених та примусово ув'язнених.

У двох випадках українські військові були закатовані до смерті, - наголошує представник ООН.

Крім того, ООН задокументувала вбивство росіянами трьох людей, тіла яких знайшли в підвалі на Київщині зі зв'язаними руками та ногами, з ножовими пораненнями та відрубаними пальцями.

Комісія з розслідування також підтвердила, що на окупованих територіях України часто зникають люди. Так, з початку лютого до кінця липня цього року зафіксовано насильницьке викрадення та затримання 407 осіб, зокрема 47 жінок та хлопчика. 18 із них згодом були знайдені мертвими.

Фолькманн звертає увагу, що зафіксовані порушення  й щодо російських військовополонених з боку українських військових, однак у значно менших масштабах.

За словами Фолькманна, в 47 випадках комісія не змогла встановити причину затримань українськими силовиками.

Крім цього, представник ООН заявив, що спроба РФ нової анексії територій України лише погіршить ситуацію з порушенням прав людини.

The New York Times зазначає, що РФ розкритикувала доповідь, назвавши її "однобокою і незбалансованою", яка нібито замовчує "воєнні злочини та порушення прав людини" українськими військовими.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?