В ООН попередили про неминучу катастрофу в 2021 році
Категорія
Світ
Дата публікації

В ООН попередили про неминучу катастрофу в 2021 році

В ООН попередили про неминучу катастрофу в 2021 році
Джерело:  online.ua

Поки весь світ знаходиться в пошуках можливості зупинити пандемію коронавіруса і направляє великі гроші на розробку вакцини, над багатьма країнами нависла більш глобальна небезпека, через яку може померти більше людей, ніж від самого вірусу. Уже в 2021 році багато країн планети охопить глобальна гуманітарна криза, через яку на межі голодної смерті опиняться 270 млн людей. Невтішний прогноз про неминучу гуманітарну катастрофу озвучив директор Всесвітньої продовольчої програми ООН Девід Бізлі на спеціальній сесії Генасамблеї організації, передає ONLINE.UA.

"Через коронавіруса багато людей, буквально стоять на порозі голодної смерті, їх кількість зросла до 270 млн. Судячи з того, що ми бачимо зараз, 2021 рік буквально катастрофічним", - попередив Бізлі.

Він нагадав, що подібної кризи не було за всі 75 років існування ООН. Бізлі підкреслив, що за останні чотири роки через збройні конфлікти у світі кількість голодуючих зросла з 80 млн до 135 млн осіб, але пандемія менш ніж за рік подвоїла це число.

За словами Бізлі світова спільнота вже витратила на боротьбу з пандемією 19 трлн доларів, але у 2021 році такі гроші виділити не вдасться через наступаючу паралельно з пандемією економічну кризу.

"У наступному році ми не зможемо дати достатнє фінансування всьому. Тому ми повинні зосередитися на боротьбі з дестабілізацією, голодом і міграцією", - закликав весь світ Бізлі.

У свою чергу глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреєсус вимагає негайно виділити 4,3 млрд доларів на всесвітню програму обміну вакцинами. Він вважає неприпустимим, щоб багаті країни придушували бідні в боротьбі за вакцини від коронавіруса.

"Ми просто не можемо миритися зі світом, в якому бідні верстви населення зневажаються багатими і могутніми в бійці за вакцини. Це глобальна криза, і ресурси для її вирішення повинні бути справедливо розподілені як глобальні суспільні блага", - заявив Гебреєсус.

Важливо нагадати, що ще раніше Бізлі попереджав, що неминучий голод охопить як мінімум 30 країн, в яких щодня голодною смертю вмиратимуть по 300 тисяч людей, якщо ООН не буде надана необхідна підтримка. Щоб запобігти "біблійному голоду" Бізлі закликав залучити додатково 35 млрд доларів для надання допомоги бідному населенню планети.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ООН вимагають негайно вжити заходів, щоб запобігти неминучому голоду на планеті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?