В ООН висунули РФ гучне звинувачення
Категорія
Світ
Дата публікації

В ООН висунули РФ гучне звинувачення

В ООН висунули РФ гучне звинувачення
Джерело:  Укрінформ

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко заявив, що для протидії міжнародному тероризму та організованій злочинності, які діють у зв’язці, необхідно, серед іншого, знайти ефективні способи притягнення до відповідальності країн, для яких фінансування тероризму, розпалювання міжнародних військових конфліктів, маніпуляції та перекидання відповідальності стали частиною державної політики.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"Ми визнаємо нагальну потребу додаткових ефективних засобів протидії новітнім тенденціям у тероризмі та організованій злочинності. Зокрема, коли тероризм та кримінальні компоненти безкарно інтегруються до державної політики деяких країн, це призводить до брутальних порушень міжнародного права, включно зі злочинами агресивної війни та злочинами проти людяності. Україна продовжує зазнавати таких наслідків, опираючись російській гібридній агресії вже понад 5 років", - заявив він.

 Український дипломат звернув увагу на те, що російський представник у своєму виступі розповідав про загрози поставок зброї терористам у Сирії, у той час як Україна хотіла би почути від нього, коли Росія припинить безперервні поставки озброєнь та боєприпасів для "безглуздої підтримки кровопролиття на Сході України.

"Перекидання відповідальності, маніпуляції та пропаганда, втручання у внутрішні справи держав, розпалювання міжнародних конфліктів постачанням зброї та фінансуванням тероризму, вбивства цивільного населення, включно з медиками - все це сучасний політичний курс Російської Федерації", - заявив він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Курт Волкер заявив, що  США готові надавати Україні летальну зброю  для самозахисту як в межах ухваленого Конгресом фінансування, так і в рамках прямих закупівель самою Україною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?