В ООН засудили російський удар по селу Гроза на Харківщині
Категорія
Світ
Дата публікації

В ООН засудили російський удар по селу Гроза на Харківщині

ООН
Джерело:  Sky News

Організація Об'єднаних Націй засуджує удар РФ по селу Гроза в Харківській області. Унаслідок ракетного удару наразі відомо про 51 загиблого.

Реакція ООН на удар РФ по Грозі

Як заявив представник генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша, ООН рішуче засуджує атаку армії РФ по селу Гроза в Харківській області

Таким чином Гутерріш приєднався до представників Заходу, які засудили російський ракетний удар по селу Грози.

В ООН наголосили, що атаки проти цивільних осіб і цивільної інфраструктури заборонені міжнародним гуманітарним законодавством і мають бути негайно зупинені.

Напади на цивільних осіб та цивільну інфраструктуру заборонені міжнародним гуманітарним правом, і вони мають бути негайно припинені, – йдеться в заяві.

Що відомо про обстріл села Гроза

5 жовтня російські загарбники завдали ракетного удару по продуктовому магазину у селі Гроза Купʼянського району, що на Харківщині.

Як повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, удар стався о 13:24. У магазині перебували місцеві жителі, а також у кафе, де були поминки за померлим односельцем.

Як згодом стало відомо, у кафе проходили поминки військового односельця. На них перебувала половина жителів села, при цьому серед тих, хто поминав, не було військових.

Станом на 17:50 кількість загиблих зросла до 51 особи. Серед них дитина. 6 людей отримали поранення.

Як повідомили в Офісі Генерального прокурора, в лікарні померла одна з поранених внаслідок обстрілу військовими РФ села Гроза Куп’янського району.

Попередньо, окупанти вдарили “Іскандером”.

За процесуального керівництва Куп‘янської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Всі профільні служби працюють на місці події. Дані уточнюються.

На місці влучання на Харківщині також працює СБУ, яка перевіряє місцевих жителів. Ракетний удар був дуже точним. Є ймовірність, того що її навів місцевий.

Удар був настільки точним, а це невелике приміщення, щоб у нього так точно влучити. Тому є підозра (що навів хтось з місцевих - ред.) у СБУ та поліції. Ми можемо цей варіант перевірити обов'язково, - розповів глава МВС.

У Харківській області оголосили жалобу на три дні через російський  обстріл у Грозі.

Глава держави вже відреагував на ракетний удар окупантів.

Зеленський наголосив, що російський терор треба зупинити. І всі, хто допомагає РФ обходити санкції - злочинці, всі, хто підтримує країну-агресора, підтримує зло.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?