В ООС пояснили поточну ситуацію на Донбасі - що там відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

В ООС пояснили поточну ситуацію на Донбасі - що там відбувається

В ООС пояснили поточну ситуацію на Донбасі - що там відбувається
Джерело:  rbc.ua

Нове перемир'я на Донбасі почалося з опівночі у понеділок, 27 липня. Перший день режиму припинення вогню не обійшовся без вогневих інцидентів з боку окупаційних військ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

За словами офіцера пресслужби Операції Об'єднаних сил Василя Лаби, йдеться про один обстріл у напрямку українських позицій. Загальна ситуація не зазнала змін після першої половини дня.

"З початку доби зафіксовано один обстріл з боку збройних формувань Російської Федерації - це близько Водяного вночі. Українські захисники вогонь не відкривали, втрат немає. І ще один факт був зареєстрований неподалік Михайлівки. З допомогою протитанкових мінометів противник здійснив мінування українських позицій протипіхотними мінами", - пояснив він.

Відзначається, що українські ЗМІ нібито проінформували про ще один обстріл. Ці відомості поки що не підтвердили у штабі.

Нагадаємо, в рамках нового режиму припинення вогню українська сторона планує перекинути на передову підрозділи, укомплектовані бійцями, які мають, зокрема, досвід участі в миротворчих операціях ООН.

Перемир'я узгодили під час останнього раунду переговорів Тристоронньої контактної групи. Вони відбулися минулого тижня, 22 липня.

Напередодні набуття чинності нового режиму українське командування виступило з невідкладною заявою та заспокоїло українців. Ситуація в зоні проведення ООС залишається підконтрольною.

Як повідомляв ONLINE.UA, командувач Об’єднаних сил Володимир Кравченко вирішив зробите жорстке попередження бойовикам ОРДЛО — він звернув увагу, що у випадку збройної агресії Росії українські бійці зможуть давати миттєву відповідь.

За його словами, українські військові виконують рішення вищого політичного керівництва держави та забезпечують повне та всеосяжне припинення вогню.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?