В ООС викрили шокуючі витівки окупантів проти мирного населення - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

В ООС викрили шокуючі витівки окупантів проти мирного населення - що відомо

В ООС викрили шокуючі витівки окупантів проти мирного населення - що відомо
Джерело:  online.ua

Українське командування встановила нові факти використання окупантами на Донбасі забороненої зброї. У штабі Операції Об'єднаних сил наголосили, її постачають безпосередньо з Росії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресцентр ООС у Facebook.

За даними українських військовослужбовців, йдеться протипіхотні міни ПОМ-2. Наприклад, 15 липня бойовики обстріляли околиці Новолуганського на Донеччини. Ворог скористався гранатометом РПГ-7, гаранту якого замінили на згадану міну.

"Оперативно прибувши на місце обстрілу спостережна група української сторони СЦКК, провела фотофіксацію та встановила, що на території ЗАТ “БАХМУТСЬКИЙ АГРАРНИЙ СОЮЗ” внаслідок обстрілу російськими окупантами була виявлена міна ПОМ-2, що не привелась в бойовий стан. Планується подальша утилізація боєприпасу підрозділом ДСНС України. Існує ймовірність можливості знаходження декількох таких мін на прилеглій території", - пояснили у штабі.

Фахівці звернули увагу на заборону цього різновиду мін згідно з Оттавської конвенції 1997 року. Їх виготовляють виключно в РФ.

"Протипіхотна міна ПОМ-2, яка має період самоліквідації від 4 до 100 годин (в середньому 23-24 години). Для доставки мін використовується гранатомет РПГ-7 з переробленою гранатою ПГ-7. Радіус суцільного ураження становить до 16 метрів, міна спрацьовує у момент, коли людина зачепить одну із чотирьох тонких капронових ниток, завдовжки до 10 метрів кожна. Існують модифікації міни також і без самоліквідації", - додали у штабі.

Виявлення мін на Донбасі говорить про систематичне постачання зброї окупаційній адміністрації з Росії. Також факт використання таких засобів говорить про цинізм та повне нехтування безпекою місцевого населення.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Євросоюзі відреагували на трагічну загибель трьох українських військовослужбовців у зоні проведення Операції Об’єднаних сил. Представники співдружності вказали на причетність Росії до загострення та закликали взяти відповідальність.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?