В ОП допускають тривалу війну України проти Кремля
Категорія
Україна
Дата публікації

В ОП допускають тривалу війну України проти Кремля

В ОП допускають тривалу війну України проти Кремля
Джерело:  online.ua

Радник керівника ОП Олексій Арестович допустив, що протистояння кремлівським загарбникам може затягнутись щонайменше до кінця року, оскільки бойовими діями на Донбасі війна не завершиться.

Джерело: Інтервь'ю Арестовича Марку Фейгіну

Війна України проти кремлівських окупантів стає тривалою 

За словами Арестовича, щоб домогтись перелому ситуації українським військовим терміново потрібне важке озброєння.

Поки необхідна кількість приїде і почне здійснювати серйозний вплив на поле бою - це кінець травня, початок червня, - зазначив Арестович.

Представник ОП наголосив, що завершення активних бойових дій на Донбасі не буде означати кінець війни.

Це довга історія, і може бути дуже довга. Це може бути до Нового року. Все залежить від ряду обставин, - зазначив Арестович.

За інформацією Генштабу ЗСУ, на сході України окупаційна армія РФ продовжує наступ.

На Харківщині окупанти продовжують частково блокувати Харків та обстрілювати житлові райони міста, а також вести бойові дії в районі міста Ізюм.

Підрозділи зі складу 1-ї танкової армії, 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу, 35-ї загальновійськової армії і 68-го армійського корпусу Східного військового округу та повітряно-десантних військ проводять наступальні дії у напрямку Барвінкового. Противник оволодів північно-східною околицею населеного пункту Велика Комишуваха, а також взяв під контроль населений пункт Заводи, - зазначають представники українського військового командування.

На Донетчині окупаційна армія РФ штурмує Сєверодонецьк, Попасну, Курахово, Рубіжне, Лиман, Слов’янськ.

На Лиманському напрямку  противник встановив контроль над населеним пунктом Зарічне, здійснював штурмові дії у районі населеного пункту Ямпіль.

На Сєверодонецькому напрямку  загарбники встановили контроль над населеним пунктом Новотошківське, ведуть наступ у напрямку населених пунктів Нижнє та Оріхове.

На Маріупольському напрямку  ворог здійснює масований вогневий вплив та блокування наших підрозділів в районі заводу "Азовсталь". У місті окупанти продовжують проводити фільтраційні заходи стосовно цивільного населення.

На Миколаївському, Криворізькому і Запорізькому напрямках ворог намагається покращити своє тактичне положення. З цією метою здійснює перегрупування підрозділів, нарощує систему вогневого ураження, а також проводить повітряну розвідку.

Силами підрозділів Росгвардії окупанти проводять фільтраційні заходи в районах населених пунктів Киселівка і Станіслав Херсонської області.

Нашими воїнами за попередню добу було уражено 7 повітряних цілей: літак Су-25, вертоліт Ка-52, 3 БПЛА оперативно-тактичного рівня та 2 крилаті ракети.

Тільки на території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито 9 атак ворога, знищено 9 танків, 11 артилерійських систем, 4 одиниці спеціальної та 17 одиниць броньованої техніки, 3 одиниці спеціальної інженерної та 16 одиниць автомобільної техніки, 4 паливозаправники та 1 зенітну установку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?