В ОП навели докази вбивства РФ українських військовополонених в Оленівці
Категорія
Україна
Дата публікації

В ОП навели докази вбивства РФ українських військовополонених в Оленівці

В ОП навели докази вбивства РФ українських військовополонених в Оленівці
Джерело:  online.ua

За словами радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, наразі існують принаймні 3 докази вбивства армією РФ українських військовополонених у колонії в окупованій Оленівці на Донеччині.

Джерело: Twitter-сторінка Михайла Подоляка

Докази вбивства окупантами українських військовополонених в Оленівці

Медіа й далі пишуть про "удар по Оленівці". Та чи є хоч один доказ удару? - зазначає Подоляк.

За його словами, є принаймні 3 моменти, які свідчать, що у колонії був скоєний саме теракт, а не удар.

По-перше, за даними супутникових знімків, у колонії було пошкоджено лише одну будівлю. При цьому українських військовополонених перевели в цю колонію безпосередньо перед цією атакою.

Та, нарешті, як вказує радник керівника ОП, аналіз фото свідчить про термобаричний вибух із середини.

На думку військового експерта Дмитра Снєгирьова, вбивство окупантами українських військовополонених в Оленівці є інформаційно-психологічною операцією Кремля.

Ситуація навколо "азовців" буде тривати як мінімум рік в інформаційному просторі РФ. Мовиться про те, що ця тема дуже болюча для України і педалюється активно російськими ЗМІ і спеціальними службами для створення політичного розбрату всередині нашої країни, - зазначає Снєгирьов.

Генерал-майор СБУ у запасі Віктор Ягун зазначив, що після теракту в Оленівці кремлівські окупанти ймовірно спробують вбити решту військовополонених захисників Маріуполя.

Немає ніяких гарантій. Думаю, це був пробний камінь... Гарантами того, що будуть обмінені найближчим часом і що з ними нічого не трапиться, були Червоний Хрест і ООН. Ми в черговий раз бачимо, як РФ нівелює всі міжнародні організації й ставить їх слово в ніщо, - підкреслює генерал СБУ.

За його словами, ворог масовим вбивством полонених українців хоче перевірити реакцію світу.

Якщо це буде проігноровано, фактично люди будуть зникати, - зазначає військовий.

Українцям Ягун радить утриматися від агресії, тому що Росія, за його словами, чекає від нас "неадекватних реакцій, якихось відео в інтернеті про те, як ми знущаємося".

Вони нас хочуть представити такими ж, як вони. Розумію, що у нас злоби і [бажання] помститися ворогам через край, але думаю, що зараз нам потрібно більш розумно підійти і витримати паузу, тому що можемо наламати дров, - зазначає Ягун.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?