В ОП оцінили стратегію армії РФ в районі Соледара та Бахмута
Категорія
Україна
Дата публікації

В ОП оцінили стратегію армії РФ в районі Соледара та Бахмута

В ОП оцінили стратегію армії РФ в районі Соледара та Бахмута
Джерело:  online.ua

За словами керівника Офісу президента Андрія Єрмака, командування злочинної армії РФ намагається всіяти поля на Донбасі тілами загиблих російських військових заради примарної мети.

Джерело: Telegram-канал Андрія Єрмака

Окупанти ціною тисяч життів безуспішно намагаються захопити Донбас 

Стратегія ворога на Сході цілком зрозуміла. Вони намагаються закидати наші сили трупами заради примарної мети здобути бодай якусь перемогу, щоб виправдати вже проведену мобілізацію. Але у них не виходить - подвиг наших воїнів титанічний, - зазначив Єрмак.

Глава ОП зазначив, що Соледар, Бахмут та весь Схід тримаються, а от тіла російських зеків замерзають у полях.

За словами речника Оперативного командування "Схід" Сергія Череватого, окупаційна армія РФ збільшила кількість підрозділів в районі Бахмуту та почала більш системно тиснути на українських оборонців у Соледарі.

Череватий зазначив, що Соледар вже давно є однією з найгарячіших точок Бахмутського фронту.

Так, росіяни весь цей час за допомогою регулярних військ та групи "Вагнера" намагалися знайти слабке місце ЗСУ по всіх населених пунктах регіону та прорвати нашу оборону.

Відтак зараз ворогу просто вдалося сконцентрувати більше своїх підрозділів і системніше тиснути на нашу оборону. Що вимагає від нас відповідних реагувань і кризового військового менеджменту, - зазначив речник ОК "Схід".

За словами командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського, ворог кинув на захоплення Соледару найбільш професійні підрозділи ПВК "Вагнера".

Однак за словами Сирського, попри численні пропагандистські заяви, найманці "Вагнера" не змогли пробити оборону ЗСУ у місті і відступили з великими втратами.

Ворог знову здійснив відчайдушну спробу штурму міста Соледар з різних напрямків та кинув у бій найбільш професійні загони "вагнерівців". Разом з тим, завдяки мужності наших захисників, умілому та грамотному застосуванню вогневого ураження, противник зазнав значних втрат і черговий раз відступив, попри пропагандистські ворожі заяви про нібито захоплений Соледар, - наголосив головнокомандувач Сухопутних військ ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?