В ОП прокоментували контрнаступ ЗСУ на півдні та можливий повторний наступ армії РФ на Київ
Категорія
Україна
Дата публікації

В ОП прокоментували контрнаступ ЗСУ на півдні та можливий повторний наступ армії РФ на Київ

В ОП прокоментували контрнаступ ЗСУ на півдні та можливий повторний наступ армії РФ на Київ
Джерело:  online.ua

За словами радника керівника ОП Олексія Арестовича, на півдні України почали відбуватись цікаві події, а ЗСУ в рамках продовження контрнаступу значно покращують власне тактичне становище.

Джерело: Фейгін LIVE

Що відбувається на півдні України

Арестович зазначив, що постійно аналізує інформацію, яку кремлівські пропагандисти та військові кремлівської армії зливають у мережу.

Радник керівника ОП наголосив, що кремлівські пропагандистські ЗМІ не приховують чергової поразки окупантів в районі Берислава на Херсонщині.

Вони побоюються, що залишок цього плацдарму на правому березі буде зменшуватися і зменшуватися, - підкреслив Арестович.

За його словами, карта на Херсонському напрямку почала витончено змінюватися в бік більш оптимістичних картинок.

Наразі українські військові успішно просуваються у бік окупованого Херсона.

В мережі українські військові опублікували кадри жорстких боїв з росіянами на Херсонщині під час звільнення одного з населених пунктів.

У свою чергу спікер Оперативного командування "Південь"  Владислав Назаров повідомив про знищення українськими військовими двох складів із боєприпасами окупантів на Херсонщині.

Близько 160 вогневих завдань відпрацювали цієї ночі наші артилеристи та ракетники по позиціях ворога та районах зосередження живої сили і техніки. Знищено два склади боєприпасів в Бериславському районі, в Каховському – продовжується сезонне вирощування "бавовни, - зазначив Назаров.

За його словами, протягом ночі кремлівська армія двічі завдавала авіаударів по позиціях ЗСУ.

Назаров наголошує, що кремлівські загарбники проводять активну оборону вздовж всієї лінії зіткнення та намагаються налагодити логістику.

З метою уточнення становища наших військ та корегування вогню артилерії ворог продовжує використовувати безпілотні апарати у Баштанському, Бериславському та Херсонському районах. Протягом ночі тривали атаки по позиціях наших підрозділів із застосуванням реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії та мінометів, двічі нанесені удари армійською авіацією, - підкреслив речник ОК "Південь".

Чи можливий повторний наступ кремлівської армії на Київ

Арестович також допускає повторну спробу наступу кремлівської армії у бік Києва.

За оцінками представника ОП, для цього кремлівська армія може задіяти близько 20-30 тис військових.

Путін вважатиме, що це достатня загроза, щоб нам полоскотати нерви або знову спробувати взяти якісь передмістя, повторити травму Бучі. Але боюся, що повториться травма Чорнобаївки. Просто протягом кількох днів відбудеться багато разів Чорнобаївка, і на цьому все закінчиться, - наголосив Арестович.

Він запевнив, що ЗСУ зовсім інакше зустрічатимуть кремлівських окупантів поблизу кордону із Білорусю.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?