В ОП спрогнозували крах економіки РФ через нові санкції США та ЄС
Категорія
Економіка
Дата публікації

В ОП спрогнозували крах економіки РФ через нові санкції США та ЄС

В ОП спрогнозували крах економіки РФ через нові санкції США та ЄС
Джерело:  online.ua

За словами радника президента України з економічних питань Олега Устенка, майбутні санкції США та ЄС остаточно доб'ють економіку РФ та допоможуть покласти край війні.

Джерело: "РБК-Україна"

Економіка РФ не витримає нових санкцій США та ЄС

За словами Устенка, ключові санкції проти РФ ще попереду. Тому на Кремль чекають дійсно болючі обмеження.

Радник президента, зазначив, що ключові санкції будуть стосуватись ембарго на російську нафту.

Друга головна велика санкція, яка буде застосована, це санкція щодо російського газу. Свого часу Росія намагалася просто повністю використовувати енергетичний ресурс як зброю, зараз ця зброя стріляє саме в їхній бік. Вони це чітко розуміють, ось чому вони бісяться від цього, - підкреслює Устенко.


Фото - Flickr.com

На його думку, енергетичні санкції повинні остаточно добити економіку РФ. Завдяки новим обмеженням агресор втратить можливість заробляти гроші, які потім йдуть на повномасштабну війну проти України.

Окрім цього Устенко вважає, що наразі не має необхідності тримати фіксований курс гривні до долара.

Мені здається, що настав вже час скасування фіксованого курсу - треба переходити до ринкового курсу, який вже існує. Який сенс тримати два курси відразу? - наголосив Устенко.

Він зазначив, що зараз країна знаходиться в умовах, коли Національний банк начебто фіксує курс на позначці 29,25, але паралельно є курс на реальному ринку, який коливається в районі 33-36 гривень за долар.

Устенко вважає, що відмова від фіксованої частини цього курсу може скорегувати ринковий курс у бік невеликого зниження, що також зменшити спред, який зараз є.

Вже пора переходити до нормального ринкового курсу. Тим більше, що треба підтримати наших експортерів, і Міністерство фінансів, яке збирає податки, в тому числі і від імпорту. Національний банк вже зробив можливе і неможливе - фінансова система вистояла в перші дні, тижні і місяці війни. Зараз можна в цьому напрямку робити послаблення, - підкреслює радник президента з економічних питань.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?