В ОП вказали причини наближення громадянської війни в Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

В ОП вказали причини наближення громадянської війни в Росії

В ОП вказали причини наближення громадянської війни в Росії
Джерело:  online.ua

За словами радника керівника Офісу президента України Михайла Подоляка, ще десь 2-3 гучні поразки злочинної армії РФ в Україні і війна перебазується на територію Росії і переросте у масштабний громадянський конфлікт.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Як успіхи ЗСУ на фронті наближають Росію до громадянської війни  

Росія йде тим шляхом, по якому має йти історично. Для цього треба пришвидшити тільки процеси по лінії фронту. Дві-три поразки Росії на фронті остаточно перенесуть війну у внутрішній простір Російської Федерації й там почнуться перехоплення влади на різних рівнях, - переконаний Подоляк.

Він підкреслив, що процеси розпаду політичної влади в Росії вже очевидні і стрімко набирають обертів.

Але на сьогодні немає консенсусу російських еліт - як вони хочуть особисто зберегти своє фізичне існування, що для цього треба зробити та хто може бути компромісними фігурами для перехоплення влади у достатньо слабкого Путіна, - підкреслює представник ОП.

Подоляк зазначив, що це об'єктивний процес, який буде йти паралельно зі збільшенням тиску України по лінії фронту. Як наслідок, внутрішні процеси “ерозії” будуть пришвидшуватись.

Радник керівника ОП назвав три дії, завдяки яким можуть пришвидшитися ці процеси, - це активні та ефективні дії Збройних сил України, конкретні політичні заяви та дії партнерів і суттєве обмеження будь-якого спілкування й участі Росії у міжнародних інституціях.

Росії загрожує масштабний розпад 

За словами колишнього командира полку "Азов", майора ЗСУ та заступника командира 3-ї штурмової бригади Максима Жоріна, заколот ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина та його найманців породив руйнівні процеси і став сигналом для багатьох російських регіонів, що приходить час відокремитись від Москви.

Це дійсно дуже важливі процеси, і вони обов'язково матимуть наслідки. Єдине - потрібно мати терпіння, потрібно розуміти, що це дуже великий механізм, який запущено. Тріщини в режимі сусідньої країни вже пішли, і вони будуть розширюватися. Звичайно ж, миттєвого результату на лінії фронту ми від цього не відчуємо, - зазначає Жорін.

За його словами, заколот став свідченням того, що режим диктатора Путіна не всемогутній.

І у першу чергу це сигнал навіть не стільки для фронту, скільки для тих регіонів РФ, які на цей час окуповані Російською Федерацією. Саме на цих територіях зараз будуть розвиватися дуже важливі процеси. Я вважаю, що Україна також повинна в них брати участь. Ми повинні підтримувати ті народності, які проживають на території Росії в їхніх спробах звільнитися, - заявив Жорін. - Це той правильний шлях, який чекає на Російську Федерацію, - повний розпад на вільні держави, - зазначив військовий.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?