США висунули безапеляційну вимогу щодо членства України в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

США висунули безапеляційну вимогу щодо членства України в НАТО

США висунули безапеляційну вимогу щодо членства України в НАТО
Джерело:  online.ua

Пані посол США при НАТО Джуліан Сміт звертає увагу на те, що команда американського лідера Джо Байдена не змінила свою позицію щодо необхідності втілення Україною усіх ключових реформ, щоб згодом вона могла стати повноцінним членом НАТО.

Джерело: "Європейсьа правда"

Коли Україна стане членом НАТО — США озвучили вимогу

Джуліан Сміт нагадала слова очільника Білого дому Джо Байдена про те, що Україна повинна втілити в життя реформи, щоб відповідати тим же стандартам, що і будь-яка інша країна НАТО, перш ніж стати членом блоку.

Існують стандарти, які Альянс встановлює для всіх членів, і президент чітко дав зрозуміти, що Україні потрібно буде здійснити ці реформи... І, безумовно, все, що ми продовжуємо робити зараз і продовжуватимемо робити в майбутньому, – це працювати з Україною, аби гарантувати, що вона зможе їх втілити, – наголосила американська дипломатка.

Як уже згадувалося раніше, спікерка Білого дому Карін Жан-П’єр 5 червня також повторила, що країни-члени НАТО ухвалять остаточне рішення щодо членства України в Альянсі після того, як наша країна нарешті реалізує реформи й відповідатиме всім вимогам.

 Реагуючи на цю заяву офіційний Київ запропонував реформувати ставлення Заходу до Росії.

Зеленський уже звернувся до Байдена з цього приводу

Не можна також не згадати про те, що нещодавно український лідер Володимир Зеленський закликав американського колегу Джо Байдена запросити Україну до НАТО вже зараз – навіть якщо країна приєднається до Альянсу після війни.

Він підтримує наше майбутнє в НАТО, але запрошення зараз було б величезною мотивацією для українських солдатів, — пояснив український президент.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?