Макрон висунув НАТО жорстку вимогу щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон висунув НАТО жорстку вимогу щодо України

Макрон висунув НАТО жорстку вимогу щодо України
Джерело:  online.ua

Французький лідер Еммануель Макрон заявив про необхідність сформувати конкретний шлях України до членства в НАТО під час вільнюського саміту Альянсу. Таку вимогу він озвучив, виступаючи разом з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом в Єлисейському палаці в Парижі.

Джерело:  Euractiv

Макрон вимагає від Альянсу чітких рішень щодо України

Ми повинні будемо визначити шлях, щоб сформувати перспективу вступу України до НАТО, яку ми відкрили в 2008 році в Бухаресті, – наголосив президент Франції.

За його словами, під час липневого саміту країни-члени блоку ухвалить рішення з подальшої підтримки нашої країни.

Рішення, які ми ухвалимо, зобов'яжуть нас на роки вперед – я маю на увазі, перш за все, підтримку України, у якій ми повинні взяти на себе довгострокові зобов'язання, – додав Еммануель Макрон.

Він також вкотре звернув увагу на те, що міжнародні партнери допомагають Україні "реформувати українські збройні сили, сприяють оперативній сумісності з силами Альянсу і надають підтримку в нелетальному секторі".

Що важливо розуміти, всупереч стереотипам, офіційний Париж та безпосередньо французький лідер Еммануель Макрон тепер є лобістами запрошення України до НАТО.

Британія також готова підтримати ідею спрощеного вступу України в НАТО

За словами очільника британського МЗС Джеймса Клеверлі, офіційний Лондон підтримає спрощену процедуру вступу до НАТО для України.

Я думаю, що позиція Сполученого Королівства була б дуже, дуже прихильною, якби ми відійшли від плану дій щодо членства, визнаючи, що пропозиція як Швеції, так і Фінляндії цього не вимагала, і українці продемонстрували свою відданість реформуванню армії для вимог членства в НАТО через їхні дії на полі бою. Я думаю, що всі союзники по НАТО це визнають, - наголосив британський дипломат.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?