В ОП заперечують звільнення Баканова та Венедиктової
Категорія
Політика
Дата публікації

В ОП заперечують звільнення Баканова та Венедиктової

В ОП заперечують звільнення Баканова та Венедиктової
Джерело:  online.ua

За словами заступника керівника Офісу президента України Андрія Смирнова, відстороненних від виконання обов'язків голову СБУ Івана Баканова та генпрокурора Ірину Венедиктову не звільнять з посад до завершення службових розслідувань.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Баканова та Венедиктову поки що тільки відсторонили 

Я хотів би прокоментувати наступне. Зараз мова про звільнення цих двох посадовців поки що не йде. Мова йде про те, що генпрокурора відсторонено від посади, а голову СБУ - тимчасово усунено від покладених на нього обов'язків, - наголосив Смирнов.

Він підкреслив, що відповідні рішення пов'язані з тим, що президент та українське суспільство довго чекали більш конкретних та радикальних результатів від керівників цих двох органів щодо колаборантів і зрадників.

Щоб унеможливити потенційний вплив цих двох посадовців на кримінальні провадження, які розслідуються відносно і представників СБУ, які підозрюються в співпраці з країною агресором, так само, що стосується прокурорів, президентом було ухвалено відповідне рішення, - зазначив Смирнов.


Ірина Венедиктова (фото - wikimedia.org)

Він повідомив, що будуть проведені службові перевірки, службові розслідування.

За результатами цих вже конкретних перевірок президентом буде прийнято рішення про необхідність внесення до парламенту подання про звільнення генпрокурора або не внесення, і те саме стосується голови СБУ, - пояснив представник ОП.

До цього президент Володимир Зеленський повідомив про відсторонення Баканова та Венедиктової від посадових обов'язків через неналежне іх неналежне виконання, а також через підозру у зафіксованих зв'язках між працівниками силових структур України та спецслужбами Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?