В ОП заявили про підготовку Росією масштабного теракту
Категорія
Україна
Дата публікації

В ОП заявили про підготовку Росією масштабного теракту

В ОП заявили про підготовку Росією масштабного теракту
Джерело:  online.ua

За словами радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, нічна атака БПЛА на Кремль, в якій влада Росії звинувачує Україну, може свідчити про підготовку росіянами масштабного теракту.

Джерело: Михайло Подоляк в Twitter

У Путіна імітували атаку на Кремль з метою підготовки теракту в Україні 

Щодо дронів над Кремлем. Все передбачувано... Росія очевидно готує масштабний терористичний акт. Тому спочатку затримує в Криму велику групу нібито диверсантів. А потім демонструє "дрони над Кремлем, - зазначає Подоляк.

Радник керівника ОП підкреслив, що українські військові ведуть виключно оборонну війну і не бачать сенсу у атаках на адміністративні об'єкти на території Росії, адже такі атаки не вирішують жодних стратегічних завдань.

Подоляк припускає, що для Росії імітація атак по Кремлю стала б достатнім приводом для посилення атак по об'єктах цивільної інфраструктури в Україні.

По-друге, ми з інтересом спостерігаємо за зростанням казусів та ексцесів, що відбуваються в різних куточках Росії. Поява невідомих БПЛА на енергетичних об'єктах чи території Кремля можуть свідчити про підпільну роботу місцевих сил опору. Як відомо, дрони можна купити у будь-якому військторгу, - пояснює Подоляк.

За його словами, втрата силового контролю над країною з боку російського диктатора Володимира Путіна та його поплічників очевидна.

Щось у Росії точно відбувається, але точно без дронів України над Кремлем, - підкреслив Подоляк.

Атаки дронами по Росії демонструють неефективність систем ППО армії РФ 

За словами військово-політичного оглядача Олександра Коваленка, в умовах сучасної війни російські системи ППО абсолютно неефективні та безглузді.

При цьому, як зазначає Коваленко, територія Росії просто величезна біла пляма із вкрапленнями ППО.

Дуже цікава новина про якийсь наліт якихось БПЛА на військовий аеродром у Брянській області, за результатами якого був пошкоджений літак Ан-124, який, нібито, не експлуатується ВКС РФ.. Даний аеродром розміщується в 170 км від кордону з Україною, - підкреслив Коваленко.

Як зазначив експерт, за повідомленнями російської пропаганди, у нальоті брали участь п'ять БПЛА, два з яких росіяни нібито збили зі стрілецької зброї, два влучили в ціль, а один зник.

П'ять БПЛА подолали 170 км у повітряному просторі Росії, насиченому ешелонованої ППО, і досягли важливого об'єкта, тільки в районі якого дрони намагалися збити за допомогою стрілецької зброї. Не ЗРПК, ПЗРК, ЗРК, а саме, стрілецької зброї! Це зайвий доказ того, що російські системи ППО в умовах сучасної війни абсолютно неефективні і безглузді, - зазначає експерт.

На його думку, війна проти України в найяскравішій формі продемонструвала відсталість російської зброї.

Внаслідок чого, можу сердечно привітати всіх постійних клієнтів Москви з "якісними" придбаннями! На парад воно - саме воно, і для фоток в Instagram. А для сучасної війни... - підкреслив експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?