В ОП заявили про відчайдушні спроби Кремля втягнути Білорусь у війну проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

В ОП заявили про відчайдушні спроби Кремля втягнути Білорусь у війну проти України

В ОП заявили про відчайдушні спроби Кремля втягнути Білорусь у війну проти України
Джерело:  online.ua

За словами радника керівника Офісу президента України Михайла Подоляка, наразі білоруський диктатор Олександр Лукашенко почувається вкрай розгубленим через шалений тиск Кремля і спроби втягнути Білорусь у відкриту війну проти України.

Джерело: брифінг Михайла Подоляка

Кремль вимагає від Лукашенка вступити у війну проти України 

У суб'єкта (Лукашенка) дуже великі проблеми на внутрішньому політичному ринку. Він не настільки сильний з точки зору легітимності, як він звик себе вважати, і як було до осені 20-го року. З іншого боку він перебуває під надзвичайним тиском Путіна. РФ хоче від союзної держави отримати більш інтенсивної участі у війні, що загрожує для Білорусі різким обнуленням перспектив державності... і білоруси це розуміють, у тому числі й Лукашенко. Тому Лукашенко з одного боку перебуває у розгубленості, а з іншого боку – у пригніченому стані, - зазначив Подоляк.

Радник керівника ОП запевнив, що українські військові тримають під контролем ситуацію на кордоні з Білорусю та знають про підступні плани РФ.

На кордоні з Білоруссю в Україні сконцентровані сили оборони і проводяться військові навчання. І мінні поля є, і добре охороняється сам периметр кордону. Це все чітко контролюється. Безумовно Росія зараз намагається направити туди енну кількість мобілізованих, до 20-30 тисяч... якісь спроби вони можуть... бунт навіть внутрішній – один зі сценаріїв, який розглядається нами як цілком серйозний... що, наситивши військові частини Білорусі, росіяни спробують влаштувати бунт і перехопити у Лукашенка управління військовими. Ми до білоруського напрямку активно готуємося, ми розуміємо, що Росія спробує активувати його, але шансів у Росії з кожним днем все менше і менше, - наголосив представник ОП.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?