В ОПЕК розкрили, як коронакриза скоротила попит на нафту
Категорія
Економіка
Дата публікації

В ОПЕК розкрили, як коронакриза скоротила попит на нафту

В ОПЕК розкрили, як коронакриза скоротила попит на нафту
Джерело:  online.ua

Світовий ринок нафти зазнав чималих втрат через кризу, спровоковану пандемією коронавірусу COVID-19. Експерти Організації країн-експортерів нафти оголосили про скорочення світового добового попиту на 9,8 мільйона барелів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ генерального секретаря ОПЕК Мухаммеда Баркіндо.

За його словами, попит скоротився з 99,8 мб/добу до епідемії до 90 мб/добу наразі.

"За нашими останніми оцінками на 2020 рік загальний попит на нафту скоротився на 9,8 млн барелів на добу до середнього показника у 90 мб/добу, із загальним падінням близько 10%", - оголосив Баркіндо.

Він додав, на початку 2020 року експерти організації виступили із прогнозом про зростання глобальної економіки на рівні 3,1%, світовий попит на нафту збільшився б до 100,98 мб/добу з наявних у 2019-му 99,77 мб/добу.

Тим часом упродовж поточного року "економіка занурилася у глибоку рецесію".

"Наразі прогнозується падіння світової економіки на 4,3% у 2020 році. Очікується падіння економік всіх країн Організації економічного співробітництва та розвитку, а також зменшення ВВП у всіх країнах Африки. Китай є єдиною великою економікою де очікується зростання у 2020 році", - зауважив Баркіндо.

Він наголосив, організація сподівається на відсутність у майбутньому інцидентів на кшталт "чорного понеділка" - обвалення ціни на барель до -37 доларів США 20 квітня.

Як повідомляв ONLINE.UA, останні позитивні новини про вакцину від коронавірусу та мирний перехід влади від чинного очільника Білого дому Дональда Трампа до новообраного президента США Джо Байдена суттєво вплинули на ринок нафти. Йдеться про те, що нафта марок Brent та WTI продовжує рости в ціні, перевищивши рівень в 45 доларів, чого не було з початку пандемії коронавірусу та жорсткого карантину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?