Ціна на нафту побила рекорд з початку пандемії
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціна на нафту побила рекорд з початку пандемії

Ціна на нафту побила рекорд з початку пандемії
Джерело:  online.ua

Останні позитивні новини про вакцину від коронавірусу та мирний перехід влади від чинного очільника Білого дому Дональда Трампа до новообраного президента США Джо Байдена суттєво вплинули на ринок нафти. Йдеться про те, що нафта марок Brent та WTI продовжує рости в ціні, перевищивши рівень в 45 доларів, чого не було з початку пандемії коронавірусу та жорсткого карантину. Варто звернути увагу на те, що ф'ючерси на нафту марки Brent подорожчали на 1,38% до 48,45 долара за барель о 10 ранку. Ф'ючерси на WTI подорожчали на 1,45% до 45,50 долара за барель. Ф'ючерси на Brent і WTI вперше з березня перевищили позначку в 45 доларів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Investing.com.

За словами експертів, ринки очікують зростання попиту на нафту через вакцину, тому ціна і збільшується.

Все почалося після того, як компанія Pfizer офіційно заявила про 95% ефективність своєї вакцини, а також повідомила, що налаштована до кінця року випустити 50 мільйонів одиниць. Окрім того, корпорація Moderna очікує запустити масове виробництво в середині грудня і до кінця року виробити 20 мільйонів вакцин. Що важливо розуміти, саме перемога над коронавірусом дозволить цілком відновити економічну діяльність, що своєю чергою, збільшить попит на нафту, а відтак і ціну.

"До певного часу в середині наступного року економічне середовище дійсно повинно рухатися досить швидко до нормалізації, що зрештою означає, що попит на нафтопродукти повинен почати відновлюватися",– поділився своєю думкою з цього приводу стратег Барт Мелек.

На ситуацію на ринку нафти також вплинула передача влади Джо Байдену, яка нарешті розпочалася після кількох тижнів затримки. Як стверджують аналітики, повернення до нормальних стандартів політичного процесу заспокоїло ринки, які насправді дуже боялися дестабілізуючого перехідного періоду. Ринки також позитивно оцінили наміри команди демократа призначити колишнього голову Федерального резерву Джанет Йеллен на посаду міністра фінансів США.

"Той факт, що ми маємо більшу впевненість у передачі влади, є попутним вітром для сировини", – підкреслив аналітик Стюарт Глікман.

Раніше ONLINE.UA повідомляв про новий гучний конфлікт в ОПЕК+ та розповідав про його головні причини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?