В Операторі ГТС України відреагували на слова Путіна про зношеність системи
Категорія
Україна
Дата публікації

В Операторі ГТС України відреагували на слова Путіна про зношеність системи

В Операторі ГТС України відреагували на слова Путіна про зношеність системи
Джерело:  online.ua

Слова президента Росії Володимира Путіна про “зношеність” української газотранспортної системи не відповідають дійсності. Кремль критикує технічний стан української ГТС з метою змусити ЄС якнайшвидше сертифікувати “Північний Потік-2”. Про це заявили в пресслужбі Оператора ГТС України.

Джерело: УНН.

Як розповів генеральний директор ТОВ “Оператор ГТС України” Сергій Макогон, в компанії проводять масштабну програму модернізації.

Зокрема, лише у цьому році було виділено майже 4,6 млрд грн на ремонти, діагностику, технічне обслуговування та капітальні інвестиції.

Також будуються дві нові компресорні станції — “Бар” та “Яготин”, ще вісім планується закінчити до 2025 року.

План розвитку ОГТСУ передбачає інвестиції у обсязі 1,5 млрд доларів у наступні 10 років.

Водночас, директор ОГТС звернув увагу на проблеми в Росії.

“На жаль статистика інцидентів підказує, що російським колегам теж слід збільшити інвестиції у підтримку власної ГТС. Північний потік — це лише незначно частина російської ГТС, яка потребує щоденної уваги. Тому кошти, що були витрачені на надлишковий Північний Потік 2, можна було б витратити на оновлення російської ГТС”, — наголосив Макогон.

Путін висунув звинувачення Україні

Нагадаємо, вчора, 13 жовтня, президент РФ Володимир Путін під час виступу на пленарному засіданні форуму “Російський енергетичний тиждень” заявив, що Росія відправляє в Європу стільки газу, скільки просять європейці. Однак збільшувати транзит через Україну “небезпечно”, тому що "зношеність ГТС України становить десь 80-85%, для того, щоб зберігати або збільшувати прокачку, потрібно привести цю систему до нормального стану", тому що якщо труба "лусне", то ЄС залишиться без цього маршруту.

Також глава Кремля заявив, що в Україні відкачують з підземних сховищ газ, призначений для європейських покупців.

Читайте також:

  • У Путіна назвали дві умови для збільшення транзиту газу через Україну.

  • Єврокомісія назвала декілька сценаріїв щодо енергетичної безпеки України.

  • Путін публічно звинуватив Україну у крадіжці російського газу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?