В ОПУ назвали головну зброю Зеленського на міжнародній арені
Категорія
Політика
Дата публікації

В ОПУ назвали головну зброю Зеленського на міжнародній арені

В ОПУ назвали головну зброю Зеленського на міжнародній арені
Джерело:  online.ua

В Офісі президента України переконані, що саме гумор став головною зброєю глави держави Володимира Зеленського на світовій арені. Такою думкою поділився заступник керівника ОПУ Ігор Жовква, відповідальний за міжнародні відносини. За його словами, гумор - це те, що цінують більшість політиків та дипломатів, однак не всі вміють ним правильно користуватися під час офіційних зустрічей та переговорів, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

"Це те, що цінується в дипломатії. Це те, що не всім притаманно – і професійним дипломатам, і президентам інших держав. Але це та зброя, яка є у нашого президента. Він її дуже часто та вміло використовує", - каже дипломат.

На його думку, Зеленський "бездоганно впорався із завданням вироблення відповідного зовнішньополітичного курсу" і наш президент "абсолютно рівний гравець на світовій арені".

Жовква наголошує, що початку каденції чимало світових лідерів проявили великий інтерес до президента, тому в межах самітів Зеленський проводив до 20 зустрічей.

"Графік був настільки щільний, що доводилося відмовляти окремим делегаціям в аудієнції", - каже заступник Андрія Єрмака, наголошуючи, що наразі інтерес до Зеленського на світовій арені не зменшився, а навіть зріс.

Дипломат звертає увагу на те,що зараз серед стратегічних партнерів України – США, Німеччина, Франція, Польща й Туреччина.

"Стратегічний партнер – це та країна, яка інколи у важкі часи готова допомагати. І, що важливо, інколи, розуміючи твої національні інтереси, готова відповідним чином підлаштовувати свою політику", - пояснює Жовква

За словами дипломата, Зеленський наразі розглядає азійський напрямок як один з пріоритетних у розвитку міжнародних відносин. Йдеться, зокрема, про Японію, КНР та Індію.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава ОПУ  Андрій Єрмак зазначив,  що офіційний статус представників ОРДЛО, з якими українська сторона буде вести консультації, не буде наданий особам з подвійним громадянством.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?